15 vargje të dobishme biblike rreth të qenit i trashë

15 vargje të dobishme biblike rreth të qenit i trashë
Melvin Allen

Vargjet biblike për të qenit i trashë

Shumë njerëz mendojnë se të qenit mbipeshë është një mëkat, gjë që nuk është e vërtetë. Megjithatë, është mëkat të jesh grykës. Njerëzit e dobët mund të jenë grykës, si dhe njerëz të trashë. Një nga arsyet e mbipeshes është grykësia, por nuk është gjithmonë kështu.

Si besimtarë, ne duhet të kujdesemi për trupin tonë, kështu që unë rekomandoj fuqimisht të ushqehemi shëndetshëm dhe të ushtrohemi rregullisht sepse obeziteti sjell rreziqe për shëndetin. Mbani mend se trupi juaj është tempulli i Perëndisë, ndaj bëni të gjitha gjërat për lavdinë e Perëndisë.

Humbja e peshës është pjesa e vështirë sepse shumë njerëz përdorin gjëra të rrezikshme si uria dhe bulimia. Zoti ju do, prandaj mos u konformoni me botën. Mos u fiksoni pas imazhit të trupit dhe thoni, "bota dhe njerëzit në TV duken kështu, kështu që unë duhet të dukem kështu".

Shiko gjithashtu: Cila është feja e vërtetë e Zotit? Cila është e drejtë (10 të vërteta)

Mos e bëni imazhin e trupit tuaj një idhull në jetën tuaj. Ushtrimi është i mirë, por mos e bëni as idhull. Bëj të gjitha gjërat për lavdinë e Perëndisë dhe ndero Perëndinë me trupin tënd.

Citim

"Arsyeja e vetme që jam i shëndoshë është sepse një trup i vogël nuk mund të ruajë gjithë këtë personalitet."

Kujdesuni për trupin tuaj

1. Romakëve 12:1 Dhe kështu, të dashur vëllezër dhe motra, ju lutem që t'ia jepni trupin tuaj Perëndisë për të gjitha ai ka bërë për ju. Le të jenë një flijim i gjallë dhe i shenjtë – lloji që ai do ta gjejë të pranueshme. Kjo është me të vërtetë mënyra për ta adhuruar atë.

2. 1Korintasve 6:19-20  A nuk e kuptoni se trupi juaj është tempulli i Frymës së Shenjtë, i cili banon në ju dhe ju është dhënë nga Perëndia? Ti nuk i përket vetes, sepse Zoti të bleu me një çmim të lartë. Kështu që ju duhet ta nderoni Zotin me trupin tuaj.

Vetëkontroll

3. 1 Korintasve 9:24-27 A nuk e dini se në një garë vrapojnë të gjithë vrapuesit, por vetëm njëri e merr çmimin? Pra, vraponi që ta merrni. Çdo atlet ushtron vetëkontroll në të gjitha gjërat. Ata e bëjnë këtë për të marrë një kurorë që prishet, por ne një kurorë që prishet. Kështu që unë nuk vrapoj pa qëllim; Unë nuk boksoj si ai që rrah ajrin. Por unë e disiplinoj trupin tim dhe e mbaj nën kontroll, që pasi t'u predikoj të tjerëve, unë vetë të mos skualifikohem.

4. Galatasve 5:22-23 Por fryti i Frymës është dashuria, gëzimi, paqja, durimi, mirësia, mirësia, besnikëria, butësia, vetëkontrolli; kundër gjërave të tilla nuk ka ligj.

5. 2 Pjetrit 1:6 dhe njohuri me vetëkontroll, vetëkontroll me qëndrueshmëri dhe qëndrueshmëri me perëndishmëri.

Grykësia është një mëkat .

6. Fjalët e urta 23:20–21 Mos jini mes pijanecëve ose mes grykësve që hanë mish, sepse do të vijnë pijaneci dhe grykësi varfërisë dhe gjumit do t'i veshë me lecka.

7. Fjalët e urta 23:2 dhe vëre një thikë në fyt nëse të jepet oreksi.

8. Ligji i Përtërirë 21:20 Ata do t'u thonë pleqve: "Ky biri ynëështë kokëfortë dhe rebel. Ai nuk do të na bindet. Ai është grykës dhe pijanec.”

Ha shëndetshëm

9. Fjalët e urta 25:16 Nëse ke gjetur mjaltë, mjafton vetëm për ty, që të mos ngopesh dhe të vjellësh.

10. Filipianëve 4:5 Le të jetë e njohur për të gjithë njerëzit maturia juaj. Zoti është pranë.

11. 1 Korintasve 10:31 Pra, nëse hani, nëse pini, ose çfarëdo që bëni, bëni gjithçka për lavdinë e Perëndisë.

Mos e krahasoni veten me botën dhe mos u shqetësoni për imazhin e trupit.

12. Filipianëve 4:8 Së fundi, vëllezër, çdo gjë që është e vërtetë, çdo gjë e nderuar, ajo që është e drejtë, e pastër, ajo që është e bukur, ajo që është e lavdërueshme, nëse ka ndonjë përsosmëri, nëse ka ndonjë gjë që meriton lavdërim, mendoni për këto gjëra.

13. Efesianëve 4:22-23 për të hequr veten tuaj të vjetër, që i përket mënyrës suaj të mëparshme të jetesës dhe është i korruptuar nga dëshirat mashtruese, dhe për t'u ripërtërirë në frymën e mendjes suaj.

14. Romakëve 12:2 Mos u konformoni me këtë botë të tanishme, por transformohuni me ripërtëritjen e mendjes suaj, që të mund të provoni dhe miratoni atë që është vullneti i Perëndisë – çfarë është e mirë dhe e mirë - e këndshme dhe e përsosur.

Përkujtim

15. Filipianëve 4:13 Unë mund të bëj gjithçka nëpërmjet atij që më forcon.

Shiko gjithashtu: 15 vargje të rëndësishme biblike rreth shthurjes

Bonus

Isaia 43:4 Meqenëse je i çmuar në sytë e mi dhe i nderuar dhe unë të dua, unë u jap burrave në këmbimpër ju, popuj në këmbim të jetës suaj.
Melvin Allen
Melvin Allen
Melvin Allen është një besimtar i pasionuar i fjalës së Zotit dhe një student i përkushtuar i Biblës. Me mbi 10 vjet përvojë në shërbime të ndryshme, Melvin ka zhvilluar një vlerësim të thellë për fuqinë transformuese të Shkrimit në jetën e përditshme. Ai ka një diplomë Bachelor në Teologji nga një kolegj i njohur i krishterë dhe aktualisht është duke ndjekur një diplomë master në studimet biblike. Si autor dhe bloger, misioni i Melvin është të ndihmojë individët të fitojnë një kuptim më të madh të Shkrimeve dhe të zbatojnë të vërtetat e përjetshme në jetën e tyre të përditshme. Kur nuk shkruan, Melvinit i pëlqen të kalojë kohë me familjen e tij, të eksplorojë vende të reja dhe të angazhohet në shërbimin e komunitetit.