15 Охрабрувачки библиски стихови за утринската молитва

15 Охрабрувачки библиски стихови за утринската молитва
Melvin Allen

Библиски стихови за утринската молитва

Секогаш е одлично да се молиме наутро. Благодарете му на Господа за сè. Разбудете се со некои одлични Писма што можете да ги ставите каде било во вашата соба. Кога се будиме, телото сака сè, освен молитвата. Сака да ги проверува е-поштата, Твитер, Инстаграм, Фејсбук, вестите итн. Затоа мора да живееме според Духот. Истурете го своето срце кон Бога и поврзете се со Господ за да го започнете вашиот слободен ден на најдобар начин.

Што вели Библијата?

1. Псалм 143:8 Утрото нека ми каже за твојата непрекината љубов, зашто се потпирав на мојата доверба во тебе. Покажи ми го патот по кој треба да одам, зашто тебе ти го доверувам мојот живот.

2. Псалм 90:14 Насити нè наутро со својата лојална љубов! Тогаш ќе викаме од радост и ќе бидеме среќни сите наши денови!

3. Псалм 5:3 Утрото, Господи, слушај го мојот глас. Наутро ги поставувам моите потреби пред вас и чекам.

4. Псалм 119:147 Станувам пред зори и викам за помош; Се надевам на твојот збор.

5. Псалм 57:7-10 Срцето мое, Боже, е цврсто, срцето мое е цврсто; Ќе пеам и ќе правам музика. Разбуди ја мојата душа! Разбудете се, харфа и лира! Ќе ја разбудам зората. Ќе те славам, Господи, меѓу народите; Ќе те пеам меѓу народите. Зашто голема е твојата љубов која допира до небесата; твојата верност допира до небото.

Упатство

6. Псалм86:11-12 Научи ме на својот пат, Господи, за да се потпрам на твојата верност; дај ми неподелено срце, за да се плашам од твоето име. Ќе те славам, Господи, Боже мој, со сето свое срце; Засекогаш ќе го славам твоето име.

7. Псалм 25:5 Води ме во твојата вистина и научи ме, зашто ти си Бог мој Спасител и мојата надеж е во тебе цел ден.

8. Псалм 119:35 Водете ме по патот на Твоите заповеди, зашто ми е мило.

Кога се чувствувате дека не можете да станете или ви треба сила.

Исто така види: 50 важни библиски стихови за ангелите (Ангели во Библијата)

9. Филипјаните 4:13 Можам се да направам преку оној кој ме зајакнува.

10. Псалм 59:16 А јас ќе пеам за твојата сила. Секое утро со радост ќе пеам за твојата незапирлива љубов. Зашто ти беше мое засолниште, безбедно место кога сум во неволја.

11. Исаија 33:2 Господи, биди милостив кон нас; копнееме по тебе. Биди наша сила секое утро, наш спас во време на неволја.

Исто така види: 25 важни библиски стихови за светлината (Светлината на светот)

12. Псалм 73:26 Моето здравје може да пропадне и мојот дух да слабее, но Бог останува силата на моето срце; тој е мој засекогаш.

Заштита

13. Псалм 86:2 Чувај го мојот живот, зашто ти сум верен; спаси го својот слуга кој има доверба во тебе. Ти си мојот Бог.

14. Псалм 40:11 Не ја задржувај ми ја твојата милост, Господи; нека твојата љубов и верност секогаш ме штитат.

15. Псалм 140:4 Чувај ме, Господи, од рацете на злите; сочувај ме од насилниците, коипланирав да се сопнам.

Бонус

1 Солунјаните 5:16-18 Радувајте се секогаш, молете се непрестајно, благодарете се во сите околности; зашто тоа е волјата Божја во Христа Исуса за вас.
Melvin Allen
Melvin Allen
Мелвин Ален е страстен верник во словото Божјо и посветен ученик на Библијата. Со повеќе од 10 години искуство во служба во различни министерства, Мелвин разви длабоко ценење за трансформативната моќ на Писмото во секојдневниот живот. Тој има диплома по теологија на реномиран христијански колеџ и моментално магистрира на библиски студии. Како автор и блогер, мисијата на Мелвин е да им помогне на поединците да стекнат поголемо разбирање за Светото писмо и да ги применат безвременските вистини во нивниот секојдневен живот. Кога не пишува, Мелвин ужива да поминува време со семејството, да истражува нови места и да се занимава со општествено корисна работа.