25 Охрабрувачки библиски стихови за преоптоварување

25 Охрабрувачки библиски стихови за преоптоварување
Melvin Allen

Библиски стихови за преоптоварување

Кога се чувствувате преоптоварени и под стрес наместо да се фокусирате на проблемот, фокусирајте се на Бог. Имајте доверба во Бога и Неговото ветување дека Тој секогаш ќе биде тука за вас. Понекогаш само треба да прекинеме со сè и да работиме помудро. Треба да престанеме да работиме толку напорно и да се потпреме на моќта Божја.

Толку многу се сомневаме во моќта на молитвата. Телевизијата нема да ви помогне, но ќе ви помогне да бидете сами со Бога.

Постои посебен мир што го пропуштате ако не се молите. Господ ќе ти помогне. Престанете да ја одложувате молитвата.

Треба да го читате и Светото Писмо секојдневно. Кога го читам Светото Писмо, се чини дека секогаш добивам повеќе сила и охрабрување од моќниот Божји здив. Нека ви помогнат овие цитати од Светото писмо.

Цитати

  • „Гледајќи дека пилот управува со бродот во кој пловиме, кој никогаш нема да дозволи да загинеме дури и среде бродоломи, таму не е причина зошто нашиот ум да биде обземен од страв и да биде совладан со замор“. Џон Калвин
  • „Понекогаш кога ќе бидеме преоптоварени забораваме колку е голем Бог. AW Tozer
  • „Кога околностите преовладуваат И изгледаат премногу за поднесување, зависете од Господ за сила и верувајте во Неговата нежна грижа“. Спер

Тој е нашиот голем Бог

1. 1 Јован 4:4 Вие сте од Бога, мали деца, и ги победивте, бидејќи е поголем тој што е внатрети, отколку оној што е во светот.

2. Псалм 46:10 „Бидете мирни и знајте дека јас сум Бог! Ќе бидам почестен од секој народ. Ќе ми биде чест низ целиот свет“.

3. Матеј 19:26 Но Исус ги виде и им рече: „За луѓето тоа е невозможно; но кај Бога се е можно.

Обновување

4. Псалм 23:3-4  Тој ја обновува мојата душа. Тој ме води по патиштата на праведноста заради неговото име. И да одам низ долината на сенката на смртта, нема да се плашам од зло, зашто си со мене; твојата прачка и твојот стап, тие ме тешат.

Уморни

5. Матеј 11:28  Тогаш Исус рече: „Дојдете кај мене сите вие ​​кои сте уморни и носите тешки товари, и јас ќе дадам ти одмарај."

6. Еремија 31:25 Ќе ги освежам изнемоштените и ќе ги задоволувам изнемоштените.

7. Исаија 40:31 Но оние што се надеваат на Господа ќе најдат нова сила. Ќе се вивнат високо на крилја како орли. Ќе трчаат и нема да се уморат. Ќе одат и нема да се онесвестат.

Бог е карпа

8. Псалм 61:1-4 О Боже, слушај го мојот плач! Слушнете ја мојата молитва! Од краевите на земјата, ти викам за помош кога моето срце е преплавено. Водете ме до високата карпа на безбедноста, зашто вие сте моето безбедно прибежиште, тврдина каде што моите непријатели не можат да стигнат до мене. Дозволете ми да живеам засекогаш во вашето светилиште, безбедно под засолништето!

9. Псалм 94:22 Но Господ е мојата тврдина; мојотБог е силната карпа каде што се кријам.

Престанете да размислувате за проблемот и барајте мир во Христа.

10. Јован 14:27 „Ви оставам дар – мир на умот и срцето. И мирот што го давам е подарок што светот не може да го даде. Затоа, не се вознемирувајте или плашете се“.

11. Исаија 26:3 Ќе ги задржиш во совршен мир сите што се надеваат на тебе, сите чии мисли се насочени кон тебе!

Молете се кога се чувствувате обземени.

Исто така види: Молете се додека не се случи нешто: (Понекогаш процесот боли)

12. Псалм 55:22. Фрлете го своето бреме на Господа, и тој ќе те поткрепи: никогаш нема да дозволи праведникот да биде се пресели.

13. Филипјаните 4:6-7 Не внимавајте на ништо; но во сè со молитва и молба со благодарност нека му бидат познати на Бога вашите барања. И мирот Божји, кој е над секој разум, ќе ги чува вашите срца и умови преку Христос Исус.

14. Псалм 50:15 и повикај ме во денот на неволја; Јас ќе те избавам, а ти ќе славиш.

Доверба

15. Изреки 3:5-6   Имај доверба во Господ со сето свое срце; и не се потпирај на сопственото разбирање. На сите твои патишта познај Го, и тој ќе ги води твоите патишта.

Бидете силни

Исто така види: 30 главни библиски стихови за лојалноста (Бог, пријатели, семејство)

16. Ефесјаните 6:10 Конечно, бидете силни во Господа и во неговата голема сила.

17. 1. Коринтјаните 16:13 Бидете внимателни. Држете се цврсто на вашата вера. Имајте храброст и бидете силни.

18. Филипјаните 4:13 Можам да правам сè преку Христа штоме зајакнува.

Божјата љубов

19. Римјаните 8:37-38 Не, и покрај сите овие работи, огромна победа е наша преку Христос, кој нè возљуби. И јас сум убеден дека ништо не може да нè одвои од Божјата љубов. Ниту смртта, ниту животот, ниту ангелите, ниту демони, ниту нашите стравови за денес, ниту нашите грижи за утре – ниту силите на пеколот не можат да нè одвојат од Божјата љубов.

20. Псалм 136:1-2 Заблагодарете му на Господа, зашто е добар! Неговата верна љубов трае вечно. Благодарете му на Богот на боговите. Неговата верна љубов трае вечно.

Господ е близу

21. Исаија 41:13 Зашто те држам за твојата десна рака – Јас, Господ, твојот Бог. И јас ти велам, не плаши се. Јас сум тука да ви помогнам.

Потсетници

22. Филипјаните 1:6 И во ова сум сигурен дека оној кој започнал добро дело во вас, ќе го доврши на денот на Исус Христос.

23. Римјаните 15:4-5 Такви работи се напишани во Светото писмо одамна за да нè научат. А, Светото писмо ни дава надеж и охрабрување додека трпеливо чекаме да се исполнат Божјите ветувања. Бог, кој го дава ова трпение и охрабрување, нека ви помогне да живеете во потполна хармонија еден со друг, како што им одговара на следбениците на Христос Исус.

24. Јован 14: 1 Нека не се вознемируваат вашите срца. Верувај во Бога; верувај и во мене.

25. Евреите 6:19 Го имаме ова како сигурно и непоколебливосидро на душата, надеж што влегува во внатрешното место зад завесата.
Melvin Allen
Melvin Allen
Мелвин Ален е страстен верник во словото Божјо и посветен ученик на Библијата. Со повеќе од 10 години искуство во служба во различни министерства, Мелвин разви длабоко ценење за трансформативната моќ на Писмото во секојдневниот живот. Тој има диплома по теологија на реномиран христијански колеџ и моментално магистрира на библиски студии. Како автор и блогер, мисијата на Мелвин е да им помогне на поединците да стекнат поголемо разбирање за Светото писмо и да ги применат безвременските вистини во нивниот секојдневен живот. Кога не пишува, Мелвин ужива да поминува време со семејството, да истражува нови места и да се занимава со општествено корисна работа.