20 vargje të rëndësishme biblike rreth dashurisë për veten (e fuqishme)

20 vargje të rëndësishme biblike rreth dashurisë për veten (e fuqishme)
Melvin Allen

Shiko gjithashtu: 25 vargje të rëndësishme biblike për besnikërinë ndaj Perëndisë (i fuqishëm)

Vargjet biblike për të dashuruar veten

Ekzistojnë dy lloje të dashurisë për veten. Ka të qenurit mendjemadh, krenarë dhe arrogantë duke menduar se je më i mirë se të gjithë, gjë që është mëkat dhe është e natyrshme të duash veten. Natyrisht të duash veten është të jesh mirënjohës për atë që bëri Perëndia. Shkrimi kurrë nuk thotë të duash veten sepse është normale të duash veten.

Askush nuk duhet t'ju thotë sepse kjo vjen natyrshëm. Natyrisht ne e duam veten, kështu që Shkrimet na mësojnë të duam fqinjët tanë ashtu siç duam veten.

Nga ana tjetër, Shkrimi na paralajmëron për dashurinë për veten. Fokusi ynë nuk duhet të jetë tek ne. Ne duhet ta shkëmbejmë dashurinë egoiste me dashurinë agape. Të duash shumë veten tregon egoizëm dhe arrogancë që Zoti e urren.

Ajo të çon në vetëkritikë dhe në mëkatin e mburrjes. Hiqni sytë nga vetja dhe shikoni interesat e njerëzve të tjerë.

Citati

  • "Ti je e bukur e di sepse të kam krijuar". – Zot

Çfarë thotë Bibla?

1. Psalmi 139:14 Unë do të të falënderoj sepse jam krijuar në mënyrë kaq të mahnitshme dhe të mrekullueshme . Veprat tuaja janë të mrekullueshme dhe shpirti im është plotësisht i vetëdijshëm për këtë.

2. Efesianëve 5:29 Sepse askush nuk e ka urryer kurrë trupin e vet, por ai e ushqen dhe kujdeset me butësi për të, ashtu si Mesia bën kishën.

3. Fjalët e urta 19:8 Të fitosh mençuri do të thotë të duash veten;njerëzit që e duan mirëkuptimin do të përparojnë.

Duaji të tjerët ashtu siç do veten.

4. 1. Marku 12:31 E dyta është po aq e rëndësishme: Duaje të afërmin tënd si veten. Asnjë urdhërim tjetër nuk është më i madh se këta.

5. Levitiku 19:34 Trajtojini ata si izraelitë të lindur në vend dhe duajini ashtu siç e doni veten. Mos harroni se dikur ishit të huaj që jetonit në vendin e Egjiptit. Unë jam Zoti, Perëndia juaj.

6. Jakobi 2:8 Megjithatë, ju po bëni gjënë e duhur nëse i bindeni Ligjit mbretëror në përputhje me Shkrimin: "Duaje të afërmin tënd si veten".

7. Levitiku 19:18 “Nuk do të kërkosh hakmarrje dhe as të kesh mëri kundër pasardhësve të popullit tënd. Në vend të kësaj, duaje të afërmin tënd si veten. Unë jam Zoti.”

Adhurimi i vetvetes është një mëkat.

Shiko gjithashtu: 60 vargje EPike të Biblës rreth thashethemeve dhe dramës (shpifje dhe gënjeshtra)

8. 2 Timoteut 3:1-2 Megjithatë, duhet të kuptoni se në ditët e fundit do të vijnë kohë të vështira. Njerëzit do të jenë të dashuruar pas vetes, dashamirës të parave, mburravecë, arrogantë, abuzues, të pabindur ndaj prindërve të tyre, mosmirënjohës, jo të shenjtë.

9. Fjalët e urta 21:4 Sytë kryelartë dhe zemra krenare, llamba e të pabesëve janë mëkat.

10. Fjalët e urta 18:12 Kryelartësia shkon përpara shkatërrimit; përulësia i paraprin nderit.

11. Fjalët e urta 16:5 Zoti e urren krenarin; ata me siguri do të dënohen.

12. Galatasve 6:3 Sepse, nëse dikush mendon se është diçka, ndërsa nuk është asgjë, mashtron veten e tij.

13. Fjalët e urta 27:2 Lavdërimi duhet të vijë nga një person tjetër dhe jo nga goja jote, nga një i huaj dhe jo nga buzët e tua.

Mos u përqendroni te vetja, përkundrazi përqendrohuni te dashuria e jashtëzakonshme që Perëndia ka për ju.

14. 1 Gjonit 4:19 Ne duam sepse Perëndia e deshi i pari ne.

15. Efesianëve 2:4-5 Por Perëndia, i cili është i pasur në mëshirë, për shkak të dashurisë së tij të madhe për ne edhe kur ishim të vdekur për shkak të fyerjeve tona, na bëri të gjallë bashkë me Mesian (me hir je i shpëtuar.)

16. Psalmi 36:7 Sa e çmuar është dashuria jote e hirshme, o Perëndi! Bijtë e njerëzve gjejnë strehë në hijen e krahëve të tu.

17. Romakëve 5:8 Por Perëndia e vlerëson dashurinë e tij ndaj nesh, në atë që, kur ishim akoma mëkatarë, Krishti vdiq për ne.

Mendoni për të tjerët si më domethënës se ju.

18. Romakëve 12:10 Jini të përkushtuar ndaj njëri-tjetrit në dashuri. Nderoni njëri-tjetrin mbi veten tuaj.

19. Filipianëve 2:3 Mos bëni asgjë nga rivaliteti apo mendjemadhësia, por me përulësi konsiderojini të tjerët si më të rëndësishëm se ju.

20. Galatasve 5:26 Të mos bëhemi mburravecë, të sfidojmë njëri-tjetrin, të mos kemi zili.
Melvin Allen
Melvin Allen
Melvin Allen është një besimtar i pasionuar i fjalës së Zotit dhe një student i përkushtuar i Biblës. Me mbi 10 vjet përvojë në shërbime të ndryshme, Melvin ka zhvilluar një vlerësim të thellë për fuqinë transformuese të Shkrimit në jetën e përditshme. Ai ka një diplomë Bachelor në Teologji nga një kolegj i njohur i krishterë dhe aktualisht është duke ndjekur një diplomë master në studimet biblike. Si autor dhe bloger, misioni i Melvin është të ndihmojë individët të fitojnë një kuptim më të madh të Shkrimeve dhe të zbatojnë të vërtetat e përjetshme në jetën e tyre të përditshme. Kur nuk shkruan, Melvinit i pëlqen të kalojë kohë me familjen e tij, të eksplorojë vende të reja dhe të angazhohet në shërbimin e komunitetit.