15 корисни библиски стихови за неблагодарните луѓе

15 корисни библиски стихови за неблагодарните луѓе
Melvin Allen

Библиски стихови за неблагодарните луѓе

Луѓето денес се помалку задоволни и не гледаат вистински благослови. Не се благодарни само децата, туку и возрасните. Најверојатно типот на неблагодарност што најмногу го презирам е кога некој се жали дека нема храна внатре во неговата куќа.

Со тоа тие мислат дека конкретната храна што сакаат да ја јадат ја нема. Мислам, има луѓе кои поминуваат денови без јадење, а вие се жалите на храна затоа што одреден вид храна што ја сакате исчезна, тоа е смешно.

Бидете благодарни за секоја последна работа што ја имате или добивате. Тинејџерите ќе добијат автомобил за својот роденден и ќе кажат дека сакав друг тип. Ме зафркаваш?

Не треба да завидуваме или да се обидуваме да се натпреваруваме со другите што исто така ќе создаде неблагодарност. На пример, вашиот пријател купува нов автомобил, па сега го мразите вашиот стар автомобил.

Бидете благодарни за она што го имате бидејќи некои луѓе немаат ништо. Сметајте ги вашите благослови секојдневно. И на крај, кога луѓето практикуваат бунтовност кон Божјата реч, не само што не се христијани, туку се неблагодарни на Христос, кој беше скршен за нашите гревови.

Тие ја користат Божјата благодат. Бев толку вознемирен кога слушнав 20-годишно момче како вели Христос умре за мене, јас само се обидувам да ја искористам вредноста на моите пари. Во пеколот во моментов страдаат многу неблагодарни луѓе. Еве 7 причини зошто требасекогаш биди благодарен.

Цитат

Работите што ги земате здраво за готово се моли некој друг.

Што вели Библијата?

1. 2. Тимотеј 3:1-5 Но, сфатете го ова, дека во последните денови ќе дојдат времиња на тешкотии. Зашто луѓето ќе бидат љубители на себе, љубители на пари, горди, арогантни, навредливи, непослушни на своите родители, неблагодарни, несвети, бездушни, непопустливи, клеветнички, без самоконтрола, брутални, нељубовни добри, предавнички, непромислени, отечени со вообразеност, повеќе љубители на задоволството отколку на Богољубиви, кои имаат изглед на побожност, но ја негираат нејзината моќ. Избегнувајте такви луѓе.

2. Изреки 17:13 Злото никогаш нема да излезе од домот на оној што враќа зло за добро.

3. 1. Коринтјаните 4:7 Зашто, кој гледа нешто различно во вас? Што имате што не сте го добиле? Ако тогаш си го примил, зошто се фалиш како да не си го примил?

4. 1. Солунјаните 5:16-18  Бидете секогаш радосни. Бидете постојано молитвени. Во сè бидете благодарни, бидејќи тоа е Божјата волја за вас во Месијата Исус.

5. Ефесјаните 5:20 секогаш му благодариме на Бога Отецот за сè, во името на нашиот Господ Исус Христос.

Секогаш бидете задоволни

6. Филипјаните 4:11-13 Не дека зборувам дека сум во потреба, зашто научив во каква и да бидам содржина. Знам да ме доведат ниско, а знам и какода изобилува. Во секоја и секоја околност, ја научив тајната на соочувањето со изобилството и гладот, изобилството и потребата. Сè можам да направам преку тој што ме зајакнува.

7. Филипјаните 2:14 Правете сè без мрморење или расправија

8. 1 Тимотеј 6:6-8 Сега има голема добивка во побожноста со задоволство, зашто ништо не внесовме во светот, а ние не можеме да земеме ништо од светот. Но, ако имаме храна и облека, со овие ќе бидеме задоволни.

9. Евреите 13:5-6 Чувајте го вашиот живот без љубов кон парите и бидете задоволни со она што го имате, зашто тој рече: „Никогаш нема да те оставам ниту ќе те напуштам“. Така, можеме со сигурност да кажеме: „Господ е мојот помошник; нема да се плашам; што може човекот да ми направи?“

Исто така види: 90 инспиративни цитати за Библијата (цитати за проучување на Библијата)

Не завидувај и не обидувај се да се натпреваруваш со другите.

10. Изреки 14:30 Мирното срце му дава живот на телото, а зависта ги гние коските.

11. Филипјаните 2:3-4 Не правете ништо од ривалство или вообразеност, туку во понизност сметајте ги другите поважни од себе. Секој од вас нека гледа не само на своите, туку и на интересите на другите.

Биди благодарен што Христос умре за тебе и извршувај ја Неговата волја.

12. Јован 14:23-24 Исус му одговори: „Ако некој ме сака, ќе пази го мојот збор, и мојот Татко ќе го љуби, а ние ќе дојдеме кај него и ќе се вдомиме со него. Кој не ме сака, не ги држи моите зборови. И зборот што го слушашне е мое, туку на Отецот кој ме испрати.

13. Римјаните 6:1 Тогаш, што да кажеме? Дали ќе продолжиме да грешиме за да се зголеми благодатта?

Библиски примери

14. Броеви 14:27-30 „ До кога овој злобен собир ќе продолжи да се жали за мене? Ги слушнав поплаките на Израелците дека мрморат против мене. Затоа, кажи им дека сè додека живеам - сметајте го ова за пророштво од Господ - како што сигурно ми зборувавте во уши, така ќе се однесувам со вас. Вашите трупови ќе паднат во оваа пустина - секој еден од вас кој е вброен меѓу вас, според вашиот број од 20 години па нагоре, кои се жалеле против мене. Сигурно никогаш нема да влезеш во земјата за која се заколнав со крената рака да те населим во неа, освен синот на Јефуне, Халев, и синот на Навин, Исус Навин.

15. Римјаните 1:21 Зашто, иако Го познаваа Бога, не Го почитуваа како Бог и не Му благодарија, туку беа залудни во своето размислување и нивните безумни срца се помрачија.

Бонус

Лука 6:35 Но сакајте ги своите непријатели, правете им добро и позајмувајте им без да очекувате ништо да добиете. Тогаш вашата награда ќе биде голема, а вие ќе бидете синови на Севишниот, зашто Тој е љубезен кон неблагодарните и злите.

Исто така види: 50 важни библиски стихови за Светиот Дух (водички)Melvin Allen
Melvin Allen
Мелвин Ален е страстен верник во словото Божјо и посветен ученик на Библијата. Со повеќе од 10 години искуство во служба во различни министерства, Мелвин разви длабоко ценење за трансформативната моќ на Писмото во секојдневниот живот. Тој има диплома по теологија на реномиран христијански колеџ и моментално магистрира на библиски студии. Како автор и блогер, мисијата на Мелвин е да им помогне на поединците да стекнат поголемо разбирање за Светото писмо и да ги применат безвременските вистини во нивниот секојдневен живот. Кога не пишува, Мелвин ужива да поминува време со семејството, да истражува нови места и да се занимава со општествено корисна работа.