15 vargje të dobishme biblike për njerëzit mosmirënjohës

15 vargje të dobishme biblike për njerëzit mosmirënjohës
Melvin Allen

Shiko gjithashtu: Jezusi kundër Zotit: Kush është Krishti? (12 gjërat kryesore që duhen ditur)

Vargje biblike për njerëzit mosmirënjohës

Njerëzit sot janë më pak të kënaqur dhe nuk shohin bekime të vërteta. Nuk janë vetëm fëmijët që janë mosmirënjohës, por edhe të rriturit. Ndoshta lloji i mosmirënjohjes që unë e përbuz më shumë është kur dikush ankohet se nuk ka ushqim brenda shtëpisë së tyre.

Me këtë ata nënkuptojnë se ushqimi i veçantë që duan të hanë nuk është aty. Dua të them se ka njerëz që kalojnë ditë pa ngrënë dhe ju ankoheni për ushqimin sepse lloji i caktuar i ushqimit që dëshironi është zhdukur, kjo është qesharake.

Ji mirënjohës për çdo gjë të vogël të fundit që keni ose merrni. Adoleshentët do të marrin një makinë për ditëlindjen e tyre dhe do të thonë se doja një lloj tjetër. Po tallesh me mua?

Nuk duhet të kemi zili ose të përpiqemi të konkurrojmë me të tjerët, gjë që gjithashtu do të krijojë mosmirënjohje. Për shembull, shoku juaj blen një makinë të re, kështu që tani ju e urreni makinën tuaj të vjetër.

Ji mirënjohës për atë që ke sepse disa njerëz nuk kanë asgjë. Numëroni bekimet tuaja çdo ditë. Së fundi, kur njerëzit praktikojnë rebelim ndaj Fjalës së Perëndisë, jo vetëm që nuk janë të krishterë, por janë mosmirënjohës ndaj Krishtit, i cili u dërrmua për mëkatet tona.

Ata po përfitojnë nga hiri e Perëndisë. U shqetësova shumë kur dëgjova një 20-vjeçare të thoshte se Krishti vdiq për mua, thjesht po përpiqem të fitoj vlerën e parave të mia. Ka shumë njerëz mosmirënjohës në ferr që vuajnë tani. Këtu janë 7 arsye pse duhetji gjithmonë mirënjohës.

Citati

Gjërat që ju i merrni si të mirëqena është duke u lutur dikush tjetër.

Çfarë thotë Bibla?

1. 2 Timoteut 3:1-5 Por kuptoni këtë, se në ditët e fundit do të vijnë kohë vështirësish. Sepse njerëzit do të jenë edashës të vetvetes, dashamirës të parave, krenarë, arrogantë, abuzues, të pabindur ndaj prindërve, mosmirënjohës, të pashenjtë, të pashpirt, të paepur, shpifës, pa vetëkontroll, brutalë, padashur të mirën, tradhtarë, të pamatur, të fryrë. mendjemadhësi, dashamirës më shumë se sa dashamirës të Perëndisë, që kanë pamjen e perëndishmërisë, por që mohojnë fuqinë e saj. Shmangni njerëz të tillë.

2. Fjalët e urta 17:13 E keqja nuk do të largohet kurrë nga shtëpia  e atij që e kthen të keqen me të mirë.

3. 1 Korintasve 4:7 Sepse kush sheh diçka të ndryshme tek ju? Çfarë keni që nuk e keni marrë? Nëse atëherë e keni marrë, pse mburreni sikur nuk e keni marrë?

4. 1 Thesalonikasve 5:16-18  Jini gjithmonë të gëzuar. Jini vazhdimisht të lutur. Në çdo gjë ji mirënjohës, sepse ky është vullneti i Perëndisë për ju në Mesia Jezus.

5. Efesianëve 5:20 duke falënderuar gjithmonë Perëndinë Atë për çdo gjë, në emër të Zotit tonë Jezu Krisht.

Jini gjithmonë të kënaqur

6. Filipianëve 4:11-13 Jo se po flas për nevojën, sepse kam mësuar në çfarëdo situate që të jem përmbajtjen. Unë di si të ulem, dhe di sitë bollshëm. Në çdo rrethanë, kam mësuar sekretin e përballjes me bollëkun dhe urinë, bollëkun dhe nevojën. Unë mund të bëj gjithçka nëpërmjet atij që më forcon.

7. Filipianëve 2:14 Bëjini të gjitha gjërat pa murmuritje ose mosmarrëveshje

8. 1 Timoteut 6:6-8 Tani ka një fitim të madh në perëndishmëri me kënaqësi, sepse ne nuk sollëm asgjë në botë dhe ne nuk mund të heqim asgjë nga bota. Por nëse kemi ushqim dhe veshmbathje, me këto do të kënaqemi.

9. Hebrenjve 13:5-6 Mbajeni jetën tuaj pa dashuri për para dhe jini të kënaqur me atë që keni, sepse ai ka thënë: "Nuk do t'ju lë dhe nuk do t'ju braktis". Kështu, ne mund të themi me siguri: “Zoti është ndihmuesi im; nuk do të kem frikë; çfarë mund të më bëjë njeriu?”

Mos ki zili dhe mos u përpiq të konkurrosh me të tjerët.

10. Fjalët e urta 14:30 Një zemër e qetë i jep jetë trupit, por zilia i kalb kockat.

11. Filipianëve 2:3-4 Mos bëni asgjë nga rivaliteti apo mendjemadhësia, por me përulësi konsiderojini të tjerët më të rëndësishëm se ju. Le të shikojë secili prej jush jo vetëm interesat e tij, por edhe interesat e të tjerëve.

Ji mirënjohës që Krishti vdiq për ty dhe bëj vullnetin e tij.

12. Gjoni 14:23-24 Jezusi iu përgjigj: “Nëse dikush më do, do të mbaje fjalën time dhe Ati im do ta dojë dhe ne do të vijmë tek ai dhe do ta bëjmë shtëpinë tonë me të. Kush nuk më do, nuk i mban fjalët e mia. Dhe fjala që dëgjonnuk është i imi, por i Atit që më dërgoi.

13. Romakëve 6:1 Çfarë të themi, atëherë? A do të vazhdojmë të mëkatojmë që hiri të rritet?

Shembuj biblik

Shiko gjithashtu: 25 Vargje të rëndësishme biblike rreth mashtrimit

14. Numrat 14:27-30 “ Deri kur do të vazhdojë të ankohet për mua kjo asamble e ligë? Kam dëgjuar ankesat e izraelitëve se ata kanë murmuritur kundër meje. Pra, thuaju atyre se për sa kohë që unë jetoj - konsiderojeni këtë si një orakull nga Zoti - me siguri siç më keni thënë në veshët e mi, kështu do të trajtoj ty. Kufomat tuaja do të bien në këtë shkretëtirë - secili prej jush që është numëruar mes jush, sipas numrit tuaj nga 20 vjet e lart, që u ankua kundër meje. Me siguri nuk do të hyni kurrë në vendin për të cilin u betova me dorën time të ngritur për t'ju vendosur në të, përveç Kalebit, birit të Jefunehut dhe Jozueut, birit të Nunit.

15. Romakëve 1:21 Sepse, megjithëse e njohën Perëndinë, nuk e nderuan si Perëndi dhe nuk e falënderuan, por u bënë të kotë në mendimet e tyre dhe zemrat e tyre budallaqe u errësuan.

Shpërblim

Luka 6:35 Por duajini armiqtë tuaj, u bëni mirë dhe jepuni hua pa pritur që të merrni asgjë. Atëherë shpërblimi juaj do të jetë i madh dhe ju do të jeni bijtë e Shumë të Lartit, sepse ai është i sjellshëm me mosmirënjohësit dhe të këqijtë.
Melvin Allen
Melvin Allen
Melvin Allen është një besimtar i pasionuar i fjalës së Zotit dhe një student i përkushtuar i Biblës. Me mbi 10 vjet përvojë në shërbime të ndryshme, Melvin ka zhvilluar një vlerësim të thellë për fuqinë transformuese të Shkrimit në jetën e përditshme. Ai ka një diplomë Bachelor në Teologji nga një kolegj i njohur i krishterë dhe aktualisht është duke ndjekur një diplomë master në studimet biblike. Si autor dhe bloger, misioni i Melvin është të ndihmojë individët të fitojnë një kuptim më të madh të Shkrimeve dhe të zbatojnë të vërtetat e përjetshme në jetën e tyre të përditshme. Kur nuk shkruan, Melvinit i pëlqen të kalojë kohë me familjen e tij, të eksplorojë vende të reja dhe të angazhohet në shërbimin e komunitetit.