25 Arsyet pse Bota i urren të krishterët dhe krishterimin

25 Arsyet pse Bota i urren të krishterët dhe krishterimin
Melvin Allen

"Unë i urrej të krishterët, të krishterët janë budallenj, të krishterët janë të bezdisshëm, të krishterët janë fanatikë gjykues." Nëse jeni besimtar që jetoni në Amerikë, e di që keni dëgjuar fjalë të tilla më parë. Pyetja është pse ateistët i urrejnë të krishterët? Pse jemi të urryer nga bota?

Shiko gjithashtu: 50 vargje kryesore biblike rreth krishterimit (jetesa e krishterë)

Para se të zbulojmë pse më poshtë, dua të them se nuk ka rëndësi kush jeni. Nëse e shpallni Krishtin si Zotin dhe Shpëtimtarin tuaj, do të persekutoheni.

Në vende të tjera disa njerëz po vdesin sepse nuk duan të mohojnë Krishtin.

Nëse ndiheni keq sepse nuk jeni persekutuar kurrë për besimin tuaj në Krisht, mos u shqetësoni se po vjen.

Kujdes, ka disa njerëz që bëjnë rrugën e tyre për t'u urryer nga njerëzit.

Shkrimi nuk e pranon kurrë këtë. Unë kam parë video të të ashtuquajturve të krishterë që provokojnë qëllimisht dhe janë konfrontues ndaj jobesimtarëve.

Po, kur ungjillëzojmë ne duhet të qëndrojmë të patundur dhe të predikojmë të gjithë të vërtetën, por ka disa njerëz që shkojnë në rrugën e tyre për t'u urryer vetëm që të mund të thonë: "Shiko, po përndiqem". Këta njerëz nuk urrehen për shkak të Krishtit, por sepse janë të marrë.

Nuk duhet shumë që të të urrejnë. Gjithçka që duhet të bëni është të hapni gojën. Disa njerëz janë frikacakë. Ata kurrë nuk do të predikojnë kundër mëkatit. Ata do të shikojnë njerëzit duke shkuar në Ferr dhe do të heshtin.

Këta janë lloji i njerëzve që i pëlqen botës.që nga fillimi, duke mos iu përmbajtur së vërtetës, sepse nuk ka asnjë të vërtetë në të. Kur gënjen, flet gjuhën e tij amtare, sepse është gënjeshtar dhe baba i gënjeshtrës.”

1 Gjonit 3:1 0  "Kështu e dimë se cilët janë fëmijët e Perëndisë dhe cilët janë fëmijët e djallit: Kushdo që nuk bën atë që është e drejtë nuk është fëmijë i Perëndisë, as kushdo që nuk e do vëllanë dhe motrën e tyre.”

20. Ne kemi Frymën e Krishtit brenda nesh.

Romakëve 8:9 “Por ju nuk jeni të kontrolluar nga natyra juaj mëkatare. Ju kontrolloheni nga Fryma nëse keni Frymën e Perëndisë që jeton në ju. (Dhe mbani mend se ata që nuk kanë Frymën e Krishtit që jeton në to, nuk i përkasin fare atij.”

21. Ata e urrejnë ungjillin e Krishtit.

1 Korintasve 1:18 "Mesazhi i kryqit është marrëzi për ata që po shkojnë drejt shkatërrimit! Por ne që shpëtohemi e dimë se është vetë fuqia e Perëndisë."

22. Perëndia tha që ne do të persekutoheshim. Asnjë fjalë e Perëndisë nuk do të dështojë kurrë.

2 Timoteut 3:12 "Po, dhe kushdo që dëshiron të jetojë një jetë të perëndishme në Krishtin Jezus do të pësojë përndjekje." 1>

1 Gjonit 3:13 "Vëllezër dhe motra, mos u habitni nëse bota ju urren."

23. Ne jemi të huaj dhe të huajt gjithmonë keqtrajtohen.

Hebrenjve 13:14 "Sepse kjo botë nuk është shtëpia jonë e përhershme; ne mezi presim një shtëpi që do të vijë."

Filipianëve 3:20 "Porne jemi qytetarë të qiellit, ku jeton Zoti Jezu Krisht. Dhe ne po presim me padurim që ai të kthehet si Shpëtimtari ynë.”

24. Për shkak të veprimeve të të krishterëve të rremë ose besimtarëve të papjekur.

Romakëve 2:24 "Nuk është çudi që Shkrimet thonë: "Johebrenjtë blasfemojnë emrin e Perëndisë për shkakun tuaj".

25. Të krishterët janë të keq për biznesin ndaj të ligjve.

Klubet, klinikat e abortit, faqet pornografike, kazinotë, predikuesit e prosperitetit, psikologët, etj. Ne luftojmë kundër gjërave që janë të liga, gjë që është një problem për ata që kërkojnë përfitime të pandershme.

Veprat e Apostujve 19:24-27 «Demetri, një argjendari, merrej me prodhimin e modeleve prej argjendi të tempullit të Artemidës. Biznesi i tij solli një fitim të madh për njerëzit që punonin për të. Ai thirri një mbledhje të punëtorëve të tij dhe të tjerëve që bënin punë të ngjashme. Dhimitri tha: "Burra, ju e dini se ne po fitojmë të ardhura të mira nga ky biznes dhe shihni dhe dëgjoni se çfarë ka bërë ky njeri Pali. Ai ka fituar mbi një turmë të madhe që e ndjek jo vetëm në Efes, por edhe në të gjithë provincën e Azisë. Ai u thotë njerëzve se perënditë e krijuara nga njerëzit nuk janë perëndi. Ekziston rreziku që njerëzit të diskreditojnë linjën tonë të punës dhe ekziston rreziku që njerëzit të mendojnë se tempulli i perëndeshës së madhe Artemis nuk është asgjë. Atëherë asaj që e adhuron e gjithë Azia dhe pjesa tjetër e botës, do t'i grabitet lavdia".

Veprat e Apostujve 16:16-20 “Një ditë kurpo shkonim në vendin e faljes, na takoi një shërbëtore. Ajo ishte pushtuar nga një frymë e keqe që tregonte fatin. Ajo fitoi shumë para për pronarët e saj duke treguar pasuri. Ajo ndiqte Palin dhe bërtiste: “Këta njerëz janë shërbëtorë të Perëndisë Më të Lartit. Ata po të thonë se si mund të shpëtohesh.” Ajo vazhdoi ta bënte këtë për shumë ditë. Pali u mërzit, iu drejtua frymës së ligë dhe tha: “Unë të urdhëroj në emër të Jezu Krishtit të dalësh prej saj!” Ndërsa Pali tha këtë, fryma e ligë e la atë. Kur pronarët e saj e kuptuan se shpresa e tyre për të fituar para ishte zhdukur, ata kapën Palin dhe Silën dhe i tërhoqën zvarrë te autoritetet në sheshin publik. Përpara zyrtarëve romakë ata thanë: “Këta njerëz po nxisin shumë telashe në qytetin tonë. Ata janë hebrenj.”

Luka 16:13-14 “Askush nuk mund t'u shërbejë dy zotërinjve. Sepse do ta urreni njërin dhe do ta doni tjetrin; do të jesh i përkushtuar ndaj njërit dhe do të përbuzësh tjetrin. Ju nuk mund t'i shërbeni Perëndisë dhe parasë." Farisenjtë, të cilët i donin shumë paratë e tyre, i dëgjuan të gjitha këto dhe u tallën me të.»

Do të jeni të urryer.

Është bukur këto ditë të tallesh Jezusin në një videoklip. Bota i do fetë e rreme sepse ato janë të babait të tyre Satanait. Krishterimi është feja më e urryer për një arsye. Kur vuajmë për Krishtin, ne marrim pjesë në vuajtjen e Tij. Gëzohuni në përndjekje. Lutuni për ata që ju urrejnë dhe ju persekutojnë. Vazhdoni të predikoniungjillin me dashuri. Tregojuni të tjerëve dashurinë e Perëndisë. Ashtu si Jezusi e shpëtoi Palin që vriste të krishterët, Ai do të shpëtojë këdo. Pendohuni dhe besoni vetëm në Krishtin për shpëtim.

Mateu 5:10-12 "Lum ata që përndiqen për të bërë mirë, sepse mbretëria e qiejve u përket atyre . “Njerëzit do t'ju fyejnë dhe do t'ju lëndojnë. Ata do të gënjejnë dhe do të thonë të gjitha llojet e gjërave të këqija për ty, sepse ti më ndjek mua. Por kur ta bëjnë, ju do të jeni të bekuar. Gëzohuni dhe gëzohuni, sepse ju pret një shpërblim i madh në parajsë. Njerëzit u bënë të njëjtat gjëra të liga profetëve që jetuan para jush.”

Për një kuptim më të mirë të ungjillit ju inkurajoj që (lexoni këtë artikull shpëtimi.)

Njerëz që thonë se janë të krishterë, por nuk bien shi mbi paradën e ligë të të tjerëve. Botës i pëlqejnë njerëz si T.D. Jakes, Joel Osteen, etj. Këta njerëz e falin ligësinë dhe nuk flasin kurrë për mëkatin apo Ferrin. Ata janë miq të botës. Luka 6:26, “Mjerë ju kur të gjithë flasin mirë për ju, sepse kështu i trajtuan paraardhësit e tyre profetët e rremë.”

Citate

  • "Të jesh i drejtë me Zotin shpesh do të thotë të jesh në telashe me njerëzit." A.W. Tozer
  • “Ne nuk jemi thirrur të jemi si të krishterët e tjerë; Jemi thirrur të jemi si Krishti.” -Stacy L. Sanchez

1. Bota na urren sepse ne nuk jemi pjesë e botës.

Gjoni 15:19 “Bota do të të donte si të vetin nëse do të ishe e saj, por nuk je më pjesë e Bota. Unë të zgjodha ty për të dalë nga bota, kështu që ajo të urren.”

1 Pjetrit 2:9 "Por ju jeni një popull i zgjedhur, një priftëri mbretërore, një komb i shenjtë, një popull për të qenë të tijtë dhe për të shpallur veprat e mrekullueshme të atij që ju thirri nga errësira. në dritën e tij të mrekullueshme.”

Shiko gjithashtu: 50 vargje kryesore biblike rreth ringjalljes dhe restaurimit (Kisha)

Jakobi 4:4 “Ju shkelës të kurorës! A nuk e dini se miqësia me botën do të thotë armiqësi me Zotin? Pra, kushdo që dëshiron të jetë mik i kësaj bote është armik i Zotit.”

Psalmi 4:3 "Por kuptoni këtë: Zoti ka veçuar të perëndishmit për vete! Zoti do të më dëgjojë kur t'i këlthas atij!".

2. Ne jemi të urryer sepse ndjekimKrishti.

Gjoni 15:18 “Nëse bota ju urren, mbani mend se më ka urryer mua më parë.”

Mateu 10:22 Dhe të gjitha kombet do t'ju urrejnë, sepse jeni ithtarët e mi. Por kushdo që do të durojë deri në fund do të shpëtohet.”

Mateu 24:9 "Atëherë do t'ju dorëzojnë për t'u përndjekur dhe do të vriteni dhe do të jeni të urryer nga të gjitha kombet për shkakun tim."

Psalmi 69:4 "Ata që më urrejnë pa arsye janë më të shumtë se flokët e kokës sime; të shumtë janë armiqtë e mi pa shkak, ata që kërkojnë të më shkatërrojnë. Unë jam i detyruar të rivendos atë që nuk kam vjedhur.”

3. Bota e urren Zotin. Ne u kujtojmë atyre Perëndinë që urrejnë aq shumë.

Romakëve 1:29-30 “Jeta e tyre u bë plot me çdo lloj ligësie, mëkati, lakmie, urrejtjeje, zilie, vrasje, grindje, mashtrim , sjellje keqdashëse dhe thashetheme. Ata janë thikë prapa, urrejnë Perëndinë, të pafytyrë, krenarë dhe mburravecë. Ata shpikin mënyra të reja për të mëkatuar dhe nuk u binden prindërve të tyre. Ata refuzojnë të kuptojnë, thyejnë premtimet e tyre, janë të pashpirt dhe nuk kanë mëshirë.”

Gjoni 15:21 "Kështu do t'ju trajtojnë për shkak të emrit tim, përndryshe nuk e njohin atë që më dërgoi".

Gjoni 15:25 "Kjo përmbush atë që është shkruar në Shkrimet e tyre: ata më urrenin pa shkak".

4. Errësira e urren gjithmonë dritën.

Gjoni 3:19-21 “Ky është gjykimi: Drita erdhi në botë, por njerëzit deshën errësirën në vend të dritës.sepse veprat e tyre ishin të liga. Kushdo që bën keq e urren dritën dhe nuk do të dalë në dritë nga frika se mos zbulohen veprat e tyre. Por kushdo që jeton sipas së vërtetës vjen në dritë, që të shihet qartë se ajo që kanë bërë është bërë në sytë e Perëndisë.”

Mateu 5:14-15 “Ju jeni drita e botës, si një qytet në majë të një kodre që nuk mund të fshihet. Askush nuk ndez një llambë dhe pastaj e vendos nën një shportë. Në vend të kësaj, një llambë vendoset në një stendë, ku u jep dritë të gjithëve në shtëpi. Në të njëjtën mënyrë, le të shkëlqejnë veprat tuaja të mira për t'i parë të gjithë, që të gjithë të lavdërojnë Atin tuaj qiellor.»

5. Njerëzit e urrejnë të vërtetën.

Romakëve 1:18 "Sepse zemërimi i Perëndisë po zbulohet nga qielli kundër gjithë pabesisë dhe ligësisë së atyre që në ligësinë e tyre shtypin të vërtetën."

Amosi 5:10 "Ka nga ata që urrejnë atë që mbështet drejtësinë në gjykatë dhe urrejnë atë që thotë të vërtetën."

Galatasve 4:16 "A jam bërë tani armiku juaj, sepse po ju them të vërtetën?"

Gjoni 17:17 “Shenjtërojini me të vërtetën; fjala jote është e vërteta.”

6. Bota na urren për shkak të misionit tonë.

Jobesimtarët e duan vetë-drejtësinë e tyre. Ne duhet t'u themi njerëzve që mendojnë se janë të mirë dhe kanë bërë gjërat që shoqëria mendon se do t'i çojnë në parajsë se veprat e tyre të mira nuk kanë asgjë dheveprat e mira janë vetëm lecka të ndyra. Krenaria po na vret. Ata mendojnë me vete: “Si guxon të thuash se nuk jam mjaftueshëm i mirë? Si guxon të më quash keq. Unë kam bërë shumë më tepër gjëra të mira se ju. Zoti e njeh zemrën time.”

Romakëve 10:3 "Sepse shpërfillën drejtësinë që vjen nga Perëndia dhe përkundrazi kërkonin të vendosnin drejtësinë e tyre, ata nuk iu nënshtruan drejtësisë së Perëndisë."

Mateu 7:22-23 "Shumë do të më thonë atë ditë: "Zot, Zot, a nuk profetizuam ne në emrin tënd dhe në emrin tënd a nuk i dëbuam demonët dhe në emrin tënd kryem shumë mrekulli? Atëherë unë do t'u them atyre qartë: "Unë nuk ju kam njohur kurrë. Largohuni nga unë, ju keqbërës!”

Efesianëve 2:8-9 “Sepse me anë të hirit jeni të shpëtuar me anë të besimit, dhe kjo nuk vjen nga ju, por është dhurata e Perëndisë; nuk është prej veprave, që të mos mburret askush”.

7. Sepse ata besojnë në gënjeshtra.

Ka kaq shumë njerëz që nuk e dinë Biblën, por megjithatë duan të debatojnë për Biblën. Ata e ngurtësojnë zemrën e tyre ndaj së vërtetës dhe thonë gjëra të tilla si Zoti e fal skllavërinë, këtë, atë etj.

Psalmi 109:2 “Sepse kundër meje hapen gojë të liga dhe mashtruese që flasin kundër meje me gjuhë gënjeshtare. ”

2 Thesalonikasve 2:11-12 "Dhe për këtë arsye Perëndia do t'u dërgojë atyre një mashtrim të fortë, që të besojnë një gënjeshtër".

8. Ata e ngatërrojnë dashurinë me urrejtjen.

Kam parë të krishterë që predikojnë homoseksualitetin nëmënyra më e dashur më e dashur. Ata shpjeguan se ka shpresë në Krishtin nëse homoseksuali do të pendohej dhe do të besonte vetëm te Krishti. Megjithatë, unë ende dëgjoja jobesimtarë që thoshin, "wow të krishterët janë kaq të urryer". Isha shumë i tronditur. Nuk u bë më i dashur se ky predikim. Në shoqërinë e sotme, nëse nuk thoni asgjë dhe lejoni dikë të shkojë në ferr, kjo është dashuri. Nëse thua me dashuri se diçka është mëkat, kjo do të thotë të jesh i urryer. Urrejtja e vërtetë është të shikosh dikë që është në rrugën e tyre drejt dhimbjes dhe mundimit të përjetshëm dhe të mos thuash asgjë.

Fjalët e urta 13:24  "Kush e kursen shkopin, urren fëmijët e tij, por ai që i do fëmijët e tij kujdeset t'i disiplinojë ata."

Fjalët e urta 12:1 “Për të mësuar, duhet ta duash disiplinën; është marrëzi të urresh korrigjimin.”

Fjalët e urta 27:5 "Një qortim i hapur është më mirë se dashuria e fshehur!"

9. Sepse të gjithë të tjerët na urrejnë dhe njerëzit e botës janë ndjekës.

Edhe pa e njohur krishterimin, njerëzit pajtohen me të tjerët. Nëse dikush thotë se të krishterët janë fanatikë, dikush do ta përsërisë atë informacion të rremë. Ata largohen nga ajo që thonë të tjerët.

Fjalët e urta 13:20 "Kush bën shoqëri me të mençurit bëhet i urtë, por shoku i budallenjve pëson dëm".

Luka 23:22-23 "Për të tretën herë ai u tha atyre: "Pse ? Çfarë krimi ka bërë ky njeri? Nuk kam gjetur tek ai asnjë bazë për dënimin me vdekje. Prandaj unë dota dënosh dhe pastaj ta lirosh”. Por me britma të forta ata kërkuan me këmbëngulje që ai të kryqëzohej dhe britmat e tyre mbizotëruan.”

Eksodi 23:2 "Mos ndiq turmën duke bërë keq. Kur jepni dëshmi në një proces gjyqësor, mos e prishni drejtësinë duke u anuar me turmën.”

10. Bota mendon se të krishterët janë budallenj.

1 Korintasve 1:27 “Por Perëndia zgjodhi marrëzitë e botës për të turpëruar të mençurit; Zoti zgjodhi gjërat e dobëta të botës për të turpëruar të fortët.”

11. Ne jemi të urryer për shkak të mësuesve të rremë.

Shumë njerëz ulen në kisha dhe gjithçka që dëgjojnë është dashuri, dashuri, dashuri dhe jo pendim. Kur dalin dhe gjejnë një besimtar të vërtetë që predikon mëkatin, ata thonë: “Jezusi predikoi vetëm për dashurinë. Ju jeni gabim!" Të konvertuarit e rremë, të ulur nën një mësues të rremë, i urrejnë të krishterët e vërtetë.

Mateu 23:15-16 “Mjerë ju, mësues të ligjit dhe farisenj, hipokritë! Ju udhëtoni mbi tokë dhe det për të fituar një të konvertuar të vetëm, dhe kur të keni sukses, i bëni ata dy herë më shumë fëmijë të ferrit se sa jeni. Mjerë ju, udhërrëfyes të verbër! Ju thoni: "Nëse dikush betohet për tempullin, kjo nuk do të thotë asgjë; por kushdo që betohet për arin e tempullit është i lidhur me atë betim.”

12. Ata nuk e pëlqejnë Krishtin e vërtetë. Ata duan të ruajnë jetën e tyre. Ata duan një këmbë brenda dhe një këmbë jashtë.

Luka 14:27-28 “Dhe kushdo që nuk e mbart kryqin e tij,dhe eja pas meje, nuk mund të jesh dishepulli im. Sepse cili prej jush, që ka ndërmend të ndërtojë një kullë, nuk ulet i pari dhe nuk llogarit koston, nëse ka mjaftueshëm për ta mbaruar?”

Mateu 16:25-2 6  “Ata që duan të shpëtojnë jetën e tyre do t'i humbasin. Por ata që humbasin jetën për mua do t'i gjejnë. Çfarë dobie do t'u sjellë njerëzve që të fitojnë gjithë botën dhe të humbasin jetën e tyre? Ose çfarë do të japë njeriu në këmbim të jetës?”

13. Ata duan të ruajnë mëkatet e tyre dhe nuk u pëlqen të zbulohen mëkatet e tyre.

Gjoni 7:7 “Bota nuk mund t'ju urrejë juve, por mua më urren mua, sepse unë dëshmoj se veprat e saj janë të liga. ”

Efesianëve 5:11 “Mos merrni pjesë në veprat e kota të së keqes dhe errësirës; në vend të kësaj, ekspozojini ato.”

14. Satanai ka verbuar botën .

2 Korintasve 4:4 “Perëndia i kësaj epoke ka verbuar mendjet e jobesimtarëve, që të mos shohin dritën e ungjillit që shfaq lavdinë e Krishtit, i cili është shëmbëlltyra e Perëndisë.”

Efesianëve 2:2 “që dikur e praktikonit siç jetonit sipas rrugëve të kësaj bote dhe sipas sundimtarit të fuqisë së ajrit, frymën që tani është aktive në ata që janë të pabindur. ”

15. Ata na urrejnë sepse ne nuk po bëjmë keq me ta. Ata besojnë se ne mendojmë se jemi më të mirë se jo të krishterët, gjë që nuk është e vërtetë. Nuk jemi më mirë, thjesht jemi më mirë.

1Pjetri 4:4 "Sigurisht, miqtë tuaj të mëparshëm habiten kur nuk zhyteni më në vërshimin e gjërave të egra dhe shkatërruese që ata bëjnë. Kështu që ata shpifin për ju.”

Efesianëve 5:8 "Sepse dikur ishit errësirë, por tani jeni dritë në Zotin. Jetoni si fëmijë të dritës.”

16. Ata e urrejnë Biblën.

Gjoni 14:24  “Kushdo që nuk më do mua, nuk do të më bindet . Dhe mbani mend, fjalët e mia nuk janë të miat. Ajo që po ju them është nga Ati që më dërgoi.”

17. Ata nuk duan të mbajnë përgjegjësi për mëkatin e tyre.

Romakëve 14:12 "Po, secili prej nesh do t'i japë llogari personale Perëndisë."

Romakëve 2:15 "Ata tregojnë se kërkesat e ligjit janë shkruar në zemrat e tyre, ndërgjegjja e tyre gjithashtu dëshmon dhe mendimet e tyre ndonjëherë i akuzojnë dhe herë të tjera madje i mbrojnë.)"

18. Ata janë injorantë dhe refuzojnë të mësojnë.

Efesianëve 4:18 “Mendjet e tyre janë plot errësirë; ata enden larg jetës që jep Zoti, sepse e kanë mbyllur mendjen dhe i kanë ngurtësuar zemrat e tyre kundër tij.”

Mateu 22:29 "Jezusi u përgjigj: "Gabimi yt është se nuk i njeh Shkrimet dhe nuk e njeh fuqinë e Perëndisë".

19. Ata që e urrejnë krishterimin janë ata që e admirojnë djallin.

Gjoni 8:44 “Ju i përkisni babait tuaj, djallit, dhe doni të përmbushni dëshirat e atit tuaj. Ai ishte një vrasës




Melvin Allen
Melvin Allen
Melvin Allen është një besimtar i pasionuar i fjalës së Zotit dhe një student i përkushtuar i Biblës. Me mbi 10 vjet përvojë në shërbime të ndryshme, Melvin ka zhvilluar një vlerësim të thellë për fuqinë transformuese të Shkrimit në jetën e përditshme. Ai ka një diplomë Bachelor në Teologji nga një kolegj i njohur i krishterë dhe aktualisht është duke ndjekur një diplomë master në studimet biblike. Si autor dhe bloger, misioni i Melvin është të ndihmojë individët të fitojnë një kuptim më të madh të Shkrimeve dhe të zbatojnë të vërtetat e përjetshme në jetën e tyre të përditshme. Kur nuk shkruan, Melvinit i pëlqen të kalojë kohë me familjen e tij, të eksplorojë vende të reja dhe të angazhohet në shërbimin e komunitetit.