15 охрабрувачки библиски стихови за картички за добро здравје

15 охрабрувачки библиски стихови за картички за добро здравје
Melvin Allen

Библиски стихови за картички за заздравување

Кога имаме пријатели или членови на семејството кои се болни, секогаш е прекрасно да им дадеме набрзо оздравување. Како христијани, ние треба да ги носиме товарите едни на други. Постојано молете се за вашите најблиски и нека овие Писма се користат за да ги воздигнете. Нека ги потсетува нив и вас, дека нашиот Семоќен Бог е тој што ги контролира сите ситуации.

Цитат

„Ви испраќам добри желби за брзо закрепнување и добро здравје“.

Исто така види: 25 корисни библиски стихови за правење грешки

Што вели Библијата?

1. 3 Јован 1:2 Драг пријателе, се надевам дека се е добро со тебе и дека си здрав по тело како силен си по дух. (Свети списи на Светиот Дух)

2. Броеви 6:24-26 Господ нека ве благослови и заштитува . Господ нека ви се насмевне и нека ви биде милостив. Господ нека ви ја покаже својата милост и нека ви го даде својот мир.

3. Еремија 31:25 Ќе ги освежам изнемоштените и ќе ги задоволувам изнемоштените.

4. Исаија 41:13 Зашто јас сум Господ, твојот Бог, Кој ја фаќа десната рака и ти вели: „Не плаши се; ќе ти помогнам.

5. Софонија 3:17 Господ, твојот Бог, е со тебе, Моќниот Воин кој спасува . Тој ќе биде многу воодушевен од тебе; во својата љубов повеќе нема да те прекорува, туку ќе се радува на тебе со пеење.

Сила

6. Исаија 40:29 Тој им дава сила на слабите и сила на немоќните.

7. Псалм 29:11 ГОСПОДму дава сила на својот народ; Господ го благословува својот народ со мир.

8. Псалм 28:7 Господ е мојата сила и мојот штит; во него се надева моето срце и ми се помага; моето срце се радува и со мојата песна му се заблагодарувам. (Библиски стихови за да се биде благодарен)

Тој ќе чува над тебе.

9. Псалм 145:20-21 ГОСПОД бдее над сите што го сакаат, но сите злите ќе ги уништи. Мојата уста ќе зборува во фалба на Господа. Нека секое создание го фали неговото свето име во вечни векови. (Стихови за фалење на Бог)

10. Псалм 121:7 Господ ќе те чува од секаква штета – ќе чува над твојот живот.

11. Псалм 121:8 ГОСПОД ќе внимава на твоето доаѓање и заминување и сега и восекогаш.

Мир

12. Јован 14:27  Мир ви оставам, мојот мир ви го давам: не како што дава светот, ви давам. Нека не се вознемирува твоето срце, ниту нека се плаши.

13. Колосјаните 3:15 И нека владее Божјиот мир во вашите срца, кон кого сте повикани во едно тело; и бидете благодарни.

14. Филипјаните 4:6-7 не грижете се за ништо, туку во сè со молитва и молба со благодарност нека му се објавуваат на Бога вашите барања. И мирот Божји, кој го надминува секој разум, ќе ги чува вашите срца и вашите умови во Христа Исуса.

Потсетување

15. Матеј 19:26 Но Исус ги погледна ирече: „За човекот тоа е невозможно, но за Бога сè е можно“.

Бонус

Исто така види: 25 главни библиски стихови за Бог работат зад сцената

Псалм 27:1 Господ е моја светлина и мое спасение; од кого да се плашам? Господ е тврдината на мојот живот; од кого да се плашам? (Не плашете се од библиските стихови)
Melvin Allen
Melvin Allen
Мелвин Ален е страстен верник во словото Божјо и посветен ученик на Библијата. Со повеќе од 10 години искуство во служба во различни министерства, Мелвин разви длабоко ценење за трансформативната моќ на Писмото во секојдневниот живот. Тој има диплома по теологија на реномиран христијански колеџ и моментално магистрира на библиски студии. Како автор и блогер, мисијата на Мелвин е да им помогне на поединците да стекнат поголемо разбирање за Светото писмо и да ги применат безвременските вистини во нивниот секојдневен живот. Кога не пишува, Мелвин ужива да поминува време со семејството, да истражува нови места и да се занимава со општествено корисна работа.