15 важни библиски стихови за обожавањето на Марија

15 важни библиски стихови за обожавањето на Марија
Melvin Allen

Исто така види: Пентекостални против баптистички верувања: (9 епски разлики што треба да се знаат)

Библиски стихови за обожавањето на Марија

Поклонувањето и молитвата е форма на обожавање. Католиците се поклонуваат и се молат на статуите и сликите на Марија кои Светото писмо јасно ги забранува. Тие повеќе ја обожаваат Марија отколку на Исус Христос. Никаде во Светото Писмо не пишува дека Марија ќе биде посредник.

Никаде во Светото Писмо не пишува да се моли и да се заблагодарува и чест на вештачка резба или вештачка слика. Никаде во Светото Писмо не ви кажува да побарате од Марија да се моли за вас.

Ако нацртав жена на парче хартија и ја наречам Марија, дали ќе отидеш пред таа хартија, ќе се поклониш и ќе почнеш да ѝ се молиш? Не можете да го обожавате Бог преку создадените нешта. Исус Христос е вечен, а Марија не е мајка Божја затоа што Бог нема мајка.

„Во почетокот беше Словото, и Словото беше кај Бога, и Словото беше Бог“. Марија не била на почетокот, но католицизмот ја претвора во божица. Марија беше грешница исто како што јас сум грешник, исто како што си грешник, исто како што Павле беше грешник, исто како што Јосиф беше грешник итн.

Исус Христос дојде да умре за гревовите на светот, вклучително и Марија и секој, вклучително и Марија, мора да го прифати Исус Христос како свој Господ и Спасител за да влезе во рајот.

Целото обожавање, целата пофалба, целата чест му припаѓа на Бога и Тој нема да дозволи некој да ја одземе од славата што со право е негова. Господ нема да бидеисмејуван. Католичката црква испраќа многу луѓе во пеколот. Нема да има оправдувачки грев и јасни во твоето лице библиските учења кога се пред Бога.

Папата Јован Павле II јасно ѝ се моли на Марија

„Заедно ја упатуваме нашата самоуверена и тажна молба до вас“.

„Слушнете го плачот на болката на жртвите на војната и толку многу форми на насилство што ја крвава земјата“.

„Исчистете ја темнината на тагата и грижата, од омразата и одмаздата“.

„Отворете ги нашите умови и срца за вера и простување!“

Католиците јасно ги обожаваат статуите и сликите на Марија.

1. Излез 20:4-5  Не прави за себе слика во форма на ништо на небото над или на земјата под или во водите долу. Нема да им се поклонуваш ниту да им се поклонуваш; зашто јас, Господ, твојот Бог, сум љубоморен Бог, што ги казнува децата за гревот на родителите до третото и четвртото колено на оние што ме мразат.

2. Исаија 42:8 Јас сум Господ, тоа е моето име, и мојата слава нема да му ја дадам на друг, ниту мојата пофалба на врежаните идоли.

Еден посредник, а тоа е Христос.

3. 1 Тимотеј 2:5  Зашто, Еден е Бог и еден Посредник кој може да ги помири Бога и човештвото - човекот Христос Исус.

4. Евреите 7:25 Следствено, тој е во состојба максимално да ги спаси оние што се приближуваат кон Бога преку него, бидејќи тој секогаш живее за да направипосредување за нив.

5. Јован 14:13  И што и да посакате во мое име, ќе направам, за да се прослави Отецот во Синот.

Ангелите не потсетуваат да му се поклонуваме на Бог и на никој друг.

6. Откровение 19:10 Потоа паднав пред неговите нозе за да му се поклонам, но тој рече за мене, „Не смееш да го правиш тоа! Јас сум слуга со тебе и твоите браќа кои се држат за Исусовото сведоштво. Обожувај го Бога“. Зашто Исусовото сведоштво е духот на пророштвото. (Библиски стихови за моќта на сведочењето)

Марија беше грешница.

7. Проповедник 7:20 Сигурно нема праведен човек на земја која прави добро и никогаш не греши.

Последните денови: Многумина ќе направат се што можат за да го оправдаат бунтот и јасните библиски учења.

Исто така види: 25 моќни библиски стихови за духовниот раст и зрелоста

8. 2. Тимотеј 4:3-4 Зашто доаѓа времето кога луѓето нема да издржат здраво учење, туку со чешање уши, ќе соберат за себе учители кои ќе одговараат на нивните страсти и ќе се оддалечат од слушањето на вистината и ќе залутаат во митовите.

9. 1 Тимотеј 4:1 Сега Духот изречно вели дека во подоцнежните времиња некои ќе отстапат од верата со тоа што ќе се посветат на измамничките духови и учењата на демоните.

Идолопоклонство

10. Псалм 115:1-8 Не нам, Господи, не нам, туку на Твоето име дај слава заради Твоето непоколеблива љубов и твојата верност! Зошто народите да речат: „Каде енивниот Бог?“ Нашиот Бог е на небесата; прави се што сака. Нивните идоли се сребро и злато, дело на човечки раце. Имаат усти, но не зборуваат; очи, но не гледаат. Имаат уши, но не слушаат; носот, но не мирисаат. Имаат раце, но не чувствуваат; нозете, но не одете; и не испуштаат звук во грлото. Оние кои ги прават да станат како нив; така и сите што имаат доверба во нив.

11. Еремија 7:18 Децата собираат дрва, татковците го палат огнот, а жените го месат своето тесто, за да ѝ направат колачи на небесната царица и да излеат пијалоци на други богови, за да ме налутат.

12. 1. Јованово 5:21 Деца, чувајте се од идолите.

Потсетници

13. Римјаните 1:25  Кој ја промени вистината Божја во лага, и повеќе му се поклонуваше и му служеше на суштеството отколку на Создателот, кој е благословен за некогаш. Амин.

14. 1 Јован 4:1 Возљубени, не верувајте во секој дух, туку испитувајте ги духовите дали се од Бога, зашто многу лажни пророци излегоа во светот.

15. Пословици 14:12 Има начин кој изгледа како правилен, но на крајот води до смрт.

Бонус

2 Солунјаните 1:8 во пламен оган, нанесувајќи им одмазда на оние кои не го познаваат Бога и на оние кои не се покоруваат на Евангелието на нашиот Господ Исус .
Melvin Allen
Melvin Allen
Мелвин Ален е страстен верник во словото Божјо и посветен ученик на Библијата. Со повеќе од 10 години искуство во служба во различни министерства, Мелвин разви длабоко ценење за трансформативната моќ на Писмото во секојдневниот живот. Тој има диплома по теологија на реномиран христијански колеџ и моментално магистрира на библиски студии. Како автор и блогер, мисијата на Мелвин е да им помогне на поединците да стекнат поголемо разбирање за Светото писмо и да ги применат безвременските вистини во нивниот секојдневен живот. Кога не пишува, Мелвин ужива да поминува време со семејството, да истражува нови места и да се занимава со општествено корисна работа.