40 vargje të rëndësishme biblike rreth luleve (lule që lulëzojnë)

40 vargje të rëndësishme biblike rreth luleve (lule që lulëzojnë)
Melvin Allen

Shiko gjithashtu: 25 vargje epike biblike rreth të mësuarit dhe rritjes (përvoja)

Çfarë thotë Bibla për lulet?

Në Bibël, lulet përdoren shpesh si simbolikë për bukurinë, rritjen, gjërat e përkohshme, plotësinë dhe më shumë. Ungjilli mund të shihet në të gjithë krijimin. Lulet janë një kujtesë e bukur e Zotit tonë të lavdishëm.

Citate të krishtera rreth luleve

“Perëndia nuk e shkruan ungjillin vetëm në Bibël, por mbi pemë dhe lule, dhe re dhe yje.” Martin Luther

“Asnjë Shkrim nuk shterohet nga një shpjegim i vetëm. Lulet e kopshtit të Zotit lulëzojnë jo vetëm dyfish, por shtatëfish; ata po derdhin vazhdimisht aromë të freskët.” Charles Spurgeon

“Aromat më të ëmbla përftohen vetëm nga presioni i jashtëzakonshëm; lulet më të bukura rriten mes vetmive alpine; gurët e çmuar më të bukur kanë vuajtur më gjatë nga rrota e lapidarit; statujat më fisnike kanë mbajtur shumicën e goditjeve të daltës. Gjithsesi, të gjitha janë nën ligj. Asgjë nuk ndodh që të mos jetë caktuar me kujdes dhe largpamësi të plotë.” F.B. Meyer

"Lulet janë muzika e tokës nga buzët e tokës e thënë pa zë." -Edwin Curran

"Aty ku lulet lulëzojnë, po ashtu edhe shpresa."

"Dashuria është si një lule e bukur që nuk mund ta prek, por aroma e së cilës e bën kopshtin një vend kënaqësie po aq."

“Gjërat e liga janë gjëra të lehta: sepse ato janë të natyrshme për natyrën tonë të rënë. Gjërat e duhura janë lule të rralla që kanë nevojë për kultivim.” Charlestë gjitha muret e shtëpisë rreth e qark me gdhendje të gdhendura kerubinësh, dekorime në formë palme dhe lule të hapura, [si] shenjtërorja e brendshme dhe e jashtme.”

41. Psalmi 80:1 "Në melodinë e "Zambakëve të Besëlidhjes". Një Psalm i Asafit. Na dëgjo, o Bari i Izraelit, që e udhëheq Jozefin si një kope; Ti që rri ulur në fron midis kerubinëve, shkëlqe.”

Shpërblim

Kënga e Solomonit 2:1-2 “Unë jam trëndafili i Sharonit, zambaku i luginat.” "Si një zambak midis gjembave, kështu është e dashura ime midis vajzave."

Spurgeon

"Çdo lule duhet të rritet përmes papastërtive."

"Lulet e bukura janë buzëqeshjet e mirësisë së Zotit."

“Shenjtëria m'u duk si një natyrë e ëmbël, e këndshme, simpatike, e qetë, e qetë; e cila solli një pastërti, shkëlqim, qetësi dhe magjepsje të pashprehur në shpirt. Me fjalë të tjera, se ai e bëri shpirtin si një fushë ose kopsht i Zotit, me çdo lloj lule të këndshme. Jonathan Edwards

"Lulet janë gjërat më të ëmbla që Perëndia ka krijuar ndonjëherë dhe ka harruar t'i japë shpirt." Henry Ward Beecher

"Zoti është në të gjitha krijesat, madje edhe në lulet më të vogla." — Martin Luther

“Më e mrekullueshme dhe e lakmueshme është ajo pjellori e fantazisë që mund të zbukurojë çdo gjë që prek, e cila mund të investojë faktin e zhveshur dhe arsyetimin e thatë me bukurinë e padukshme, t'i bëjë lulet të lulëzojnë edhe në ballin e greminës, dhe e kthejnë edhe vetë shkëmbin në myshk dhe likene. Ky fakultet është më i rëndësishmi për ekspozimin e gjallë dhe tërheqës të së vërtetës në mendjet e njerëzve.” Thomas Fuller

“Nëse një punëtor i zoti mund të kthejë pak tokë dhe hi në gota transparente kaq kurioze siç shohim çdo ditë, dhe nëse një farë e vogël që nuk tregon një gjë të tillë mund të prodhojë lulet më të bukura të toka; dhe nëse një lis i vogël mund të nxjerrë lisin më të madh; pse duhet të dyshojmë njëherë nëse fara e jetës dhe lavdisë së përjetshme, e cila është tani në shpirtrat e bekuar me Krishtin,a mund t'i komunikojë me anë të Tij një përsosmëri mishit që është i tretur në elementet e tij?” Richard Baxter

Lulet do të zbehen

Ju mund t'i jepni luleve rrezet e diellit, mund t'i jepni sasinë e duhur të ujit, por një gjë do të mbetet gjithmonë e vërtetë. Lulet përfundimisht do të zbehen dhe do të vdesin. Çdo gjë në këtë botë tek e cila ne kemi shpresuar, një ditë do të thahet. Qofshin paratë, bukuria, njerëzit, gjërat, etj. Megjithatë, ndryshe nga lulet dhe gjërat e kësaj bote, Zoti dhe Fjala e Tij do të mbeten gjithmonë të njëjta. Sovraniteti i Perëndisë, besnikëria dhe dashuria e Tij nuk do të shuhen kurrë. Lavdërimi i qoftë Zotit tonë.

1. Jakobi 1:10-11 “Por të pasurit duhet të krenohen me poshtërimin e tyre – pasi ata do të kalojnë si një lule e egër . Sepse dielli lind nga nxehtësia përvëluese dhe e thahet bimën; i bie lulëzimi dhe i shkatërrohet bukuria. Në të njëjtën mënyrë, të pasurit do të venitet edhe kur ata bëjnë biznesin e tyre. Sepse dielli lind nga nxehtësia përvëluese dhe e thahet bimën; i bie lulëzimi dhe i shkatërrohet bukuria. Në të njëjtën mënyrë, të pasurit do të zhduken edhe kur ata bëjnë biznesin e tyre.”

2. Psalmi 103:14-15 “Sepse ai e di se si jemi formuar, ai kujton se jemi pluhur. Jeta e njerëzve është si bari, ata lulëzojnë si një lule e fushës; era fryn mbi të dhe iku dhe vendi i tij nuk e kujton më".

3. Isaia 28:1 “Çfarë pikëllimi i pret krenarëtqyteti i Samarisë – kurora e lavdishme e të dehurve të Izraelit. Ajo ulet në krye të një lugine pjellore, por bukuria e saj e lavdishme do të zbehet si një lule. Është krenaria e një populli të rrëzuar nga vera.”

4. Isaia 28:4 “Ulet në krye të një lugine pjellore, por bukuria e saj e lavdishme do të shuhet si një lule. Kushdo që e sheh do ta rrëmbejë, pasi një fik i hershëm mblidhet dhe hahet shpejt.”

5. 1 Pjetrit 1:24 “Sepse, të gjithë njerëzit janë si bari dhe gjithë lavdia e tyre është si lulet e fushës; bari thahet dhe lulet bien.”

6. Isaia 40:6 "Një zë thotë: "Bërtit". Dhe unë thashë: "Çfarë të qaj?" "Të gjithë njerëzit janë si bari dhe e gjithë besnikëria e tyre është si lulet e fushës."

7. Isaia 40:8 "Bari thahet dhe lulet bien, por fjala e Perëndisë tonë vazhdon përjetë".

8. Jobi 14:1-2 “Të vdekshmit, të lindur nga gruaja, janë pak ditë dhe plot shqetësime. Ata mbijnë si lule dhe thahen; si hijet kalimtare, ato nuk durojnë.”

9. Isaia 5:24 “Prandaj, ashtu si zjarri lëpin kashta dhe barin e thatë të tharë në flakë, kështu rrënjët e tyre do të kalben dhe lulet e tyre do të thahen. Sepse kanë hedhur poshtë ligjin e Zotit të ushtrive të qiejve; kanë përçmuar fjalën e të Shenjtit të Izraelit".

10. Isaia 28:1 "Mjerë ajo kurorë, krenaria e të dehurve të Efraimit, lules së venitur, bukuria e tij e lavdishme, e vendosur mbi kokëtë një lugine pjellore - për atë qytet, krenaria e atyre që janë ulur nga vera!”

11. James 1:11 “Sepse dielli lind me nxehtësinë e tij përvëluese dhe thahet bari; lulja e saj bie dhe bukuria e saj zhduket. Kështu edhe i pasuri do të shuhet në mes të ndjekjeve të tij.”

Perëndia kujdeset për lulet e fushës.

Perëndia kujdeset për të gjithë krijimin e tij . Kjo duhet të na bëjë të gëzohemi në sprovat tona. Nëse Ai siguron edhe lulet më të vogla, sa më shumë do të sigurojë për ju! Ju jeni kaq të dashur. Ai ju sheh në situatën tuaj. Mund të duket sikur Zoti nuk duket askund. Megjithatë, mos shikoni atë që shihet. Zoti do të kujdeset për ju në situatën tuaj.

12. Luka 12:27-28 “Shikoni zambakët dhe si rriten. Ata nuk punojnë dhe nuk bëjnë veshjet e tyre, megjithatë Solomoni me gjithë lavdinë e tij nuk ishte veshur aq bukur sa ata. Dhe nëse Perëndia kujdeset kaq mrekullisht për lulet që janë këtu sot dhe të hedhura në zjarr nesër, ai me siguri do të kujdeset për ju. Pse keni kaq pak besim?”

13. Psalmi 145:15-16 “Sytë e të gjithëve shikojnë drejt teje me shpresë; ju u jepni atyre ushqimin e tyre sipas nevojës. Kur hap dorën, ia plotëson urinë dhe etjen çdo gjallese.”

14. Psalmi 136:25-26 “Ai i jep ushqim çdo gjallese. Dashuria e tij besnike qëndron përgjithmonë. Falënderoni Perëndinë e qiellit. Dashuria e tij besnike qëndron përgjithmonë.”

15. Psalmi 104:24-25“Sa të shumta janë veprat e tua, o Zot! Me dituri ti i ke bërë të gjitha; toka është plot me krijesat e tua. Aty është deti, i gjerë dhe i gjerë, i mbushur me krijesa të pafundme – gjallesa të mëdha dhe të vogla.”

16. Psalmi 145:9 "Zoti është i mirë me të gjithë. Ai tregon dhembshuri për të gjithë krijimin e tij.”

17. Psalmi 104:27 "Të gjitha krijesat shikojnë te ti që t'u japësh ushqimin e tyre në kohën e duhur."

Kopshtaria shpirtërore dhe procesi i rritjes së krishterë

Kur mbillni një farë përfundimisht do të bëhet një lule. Që një lule të rritet, ajo ka nevojë për ujë, lëndë ushqyese, ajër, dritë dhe kohë. Në të njëjtën mënyrë, ne kemi nevojë që gjërat të rriten në Krishtin. Ne duhet të disiplinojmë veten shpirtërisht.

Ne duhet të (lahemi dhe ushqehemi) me Fjalën. Ne duhet të jemi rreth një (mjedisi pozitiv) në mënyrë që rritja jonë të mos pengohet.

Ne duhet të (kalojmë kohë) me Zotin. Ndërsa i bëjmë këto gjëra, do të ketë rritje në jetën tonë. Ashtu si ka disa lule që rriten më shpejt se të tjerat, ka disa të krishterë që rriten më shpejt se të tjerët.

18. Hosea 14:5-6 "Unë do të jem si vesa për bijtë e Izraelit. Ata do të lulëzojnë si lule. Ata do të jenë të rrënjosur fort si kedrat e Libanit. Ata do të jenë si degë që rriten. Ata do të jenë të bukur si pemët e ullirit. Do të jenë aromatike si kedrat e Libanit.”

19. 2 Pjetrit 3:18 “Por rrituni në hirin dhenjohja e Zotit dhe Shpëtimtarit tonë Jezu Krisht. Atij i qoftë nderi tani dhe në atë ditë të përjetshme.”

Shiko gjithashtu: Përkthimi i Biblës NRSV kundër ESV: (11 Ndryshime epike që duhen ditur)

20. 1 Pjetrit 2:2 “Ashtu si foshnjat e porsalindura, ju duhet të dëshironi qumësht të pastër shpirtëror në mënyrë që të rriteni në një përvojë të plotë shpëtimi. Bëj thirrje për këtë ushqim.”

Ëmbëlsia e pranisë së Krishtit.

Lulet përdoren për të ilustruar bukurinë e Krishtit dhe Fjalës së Tij.

21. Kënga e Solomonit 5:13 "Mollëzat e tij janë si një shtrat aromash, si lule të ëmbla; buzët e tij janë si zambakë që lëshojnë mirrë me erë të këndshme."

22. Kënga e Solomonit 5:15 Këmbët e tij janë shtylla alabastri të vendosura mbi piedestale prej ari safi; Pamja e tij është si Zgjedhja e Libanit si kedrat.”

23. Kënga e Solomonit 2:13 "Fiku ka pjekur fiqtë e tij dhe hardhitë në lulëzim kanë nxjerrë aromën e tyre . Çohu, e dashura ime, e bukura ime, dhe eja!”

Pasuria e lulëzuar e kishës

Aty ku dikur kishte thatësi, do të ketë plotësi për shkak të Krishtit. Lulet përdoren për të ilustruar lulëzimin e gëzueshëm të mbretërisë së Krishtit.

24. Isaia 35:1-2 “Edhe shkretëtira dhe shkretëtira do të gëzohen në ato ditë. Djerrina do të gëzohet dhe do të lulëzojë me krokoza pranverore. Po, do të ketë një bollëk lulesh, këngë dhe gëzim! Shkretëtirat do të bëhen të gjelbra si malet e Libanit, të bukura si mali Karmel apo fusha e Sharonit.Atje Zoti do të shfaqë lavdinë e tij, shkëlqimin e Perëndisë tonë.”

Përkujtues

25. Jakobi 1:10 "Por ai që është i pasur duhet të gëzohet për pozitën e tij të ulët, sepse do të kalojë si lulja e fushës."

26. Isaia 40:7 Bari thahet dhe lulet bien, sepse fryma e Zotit fryn mbi ta. Sigurisht që njerëzit janë bar.”

27. Jobi 14:2 “Ai del si një lule dhe pritet; ikën si hija dhe nuk qëndron.”

28. Hosea 14:5 "Unë do të jem si vesa për Izraelin; ai do të lulëzojë si një zambak. Ai do të lëshojë rrënjët e tij si kedri i Libanit.”

29. Psalmi 95:3-5 “Sepse Zoti është Perëndia i madh, Mbreti i madh mbi të gjithë perënditë. 4 Në dorën e tij janë thellësitë e tokës dhe të tij janë majat e maleve. 5 I tij është deti, sepse ai e krijoi dhe duart e tij formuan tokën e thatë.”

30. Psalmi 96:11-12 “Le të gëzohen qiejt dhe le të gëzohet toka! Lëreni detin dhe gjithçka në të të thërrasë lavdërimin e tij! 12 Le të shpërthejnë nga gëzimi fushat dhe të korrat e tyre! Lërini pemët e pyllit të këndojnë nga gëzimi.”

Shembuj të luleve në Bibël

31. 1 Mbretërve 6:18 "Brendësia e tempullit ishte kedri, e gdhendur me pagur dhe lule të hapura. Gjithçka ishte kedri; nuk shihej asnjë gur.”

32. 2 Kronikave 4:21 "zbukurimet me lule, llambat dhe darët - të gjitha prej ari më të kulluar."

33. 1 Mbretërve 6:35 "Ai gdhendi mbi të kerubinë,palma dhe lule të hapura; dhe i veshi me ar të praruar mbi veprën e gdhendur.”

34. Kënga e Solomonit 2:11-13 "Ja, dimri ka kaluar dhe shirat kanë mbaruar e kanë ikur.12 Lulet po mbijnë, ka ardhur stina e zogjve këngëtarë dhe klithmat e turtujve mbushin ajrin. 13 Fiqtë japin fryte të reja dhe hardhitë aromatike po lulëzojnë. Çohu, e dashura ime! Eja me mua, e bukura ime!” Djali i ri”

35. Isaia 18:5 "Sepse, para korrjes, kur lulja të ketë mbaruar dhe lulja të bëhet rrush i pjekur, ai do t'i presë filizat me thika krasitjeje, do të presë dhe do t'i heqë degët e përhapura."

36. Eksodi 37:19 "Tri kupa në formë lulesh bajameje me sytha dhe lule ishin në njërën degë, tre në degën tjetër dhe po aq për të gjashtë degët që shtriheshin nga shandani".

37. Numrat 8:4 Dhe kjo ishte puna e shandanit, prej ari të punuar me çekan. Nga baza e saj deri te lulet e saj, ajo ishte punë me çekan; sipas modelit që Zoti i kishte treguar Moisiut, ai e bëri shandanin".

38. Eksodi 25:34 "Dhe në shandan do të ketë katër kupa të ngjashëm me bajamet, me mollët dhe lulet e tyre."

39. Eksodi 25:31 "Bëni një shandan prej ari safi. Nxirrni me çekiç bazën dhe boshtin e tij dhe bëni me to kupat, sythat dhe lulet e tij në formë lulesh.”

40. 1 Mbretërve 6:29 “Ai gdhendi
Melvin Allen
Melvin Allen
Melvin Allen është një besimtar i pasionuar i fjalës së Zotit dhe një student i përkushtuar i Biblës. Me mbi 10 vjet përvojë në shërbime të ndryshme, Melvin ka zhvilluar një vlerësim të thellë për fuqinë transformuese të Shkrimit në jetën e përditshme. Ai ka një diplomë Bachelor në Teologji nga një kolegj i njohur i krishterë dhe aktualisht është duke ndjekur një diplomë master në studimet biblike. Si autor dhe bloger, misioni i Melvin është të ndihmojë individët të fitojnë një kuptim më të madh të Shkrimeve dhe të zbatojnë të vërtetat e përjetshme në jetën e tyre të përditshme. Kur nuk shkruan, Melvinit i pëlqen të kalojë kohë me familjen e tij, të eksplorojë vende të reja dhe të angazhohet në shërbimin e komunitetit.