15 важни библиски стихови за тајните гревови (страшни вистини)

15 важни библиски стихови за тајните гревови (страшни вистини)
Melvin Allen

Библиски стихови за тајните гревови

Не постои такво нешто како скриен грев. Да се ​​обидеш да го скриеш гревот од Бог е како да бегаш од твојата сенка и никогаш не можеш да се извлечеш. Не можете да бегате од Бога затоа што тој знае сè. Можеби вашето семејство и пријателите не знаат за вашиот таен грев, но Бог знае. Сите скелети во вашиот плакар треба да се исповедаат бидејќи неисповеданиот грев може да ве блокира од Бога.

Другата опасна работа во обидот да ги скриете своите гревови е тоа што можеби мислите дека се извлекувате со тоа и тоа води до намерно грешење и назадување, што е смртоносно и нешто што ниеден христијанин не смее да го прави.

Бидете среќни Бог ги знае сите ваши гревови затоа што тоа е потсетник дека Тој е секогаш со вас. Спушти го тој товар. Исповедајте ги своите гревови денес!

Што вели Библијата?

1. Изреки 28:13 „Ако ги скриеш своите гревови, нема да успееш. Ако ги исповедаш и отфрлиш, ќе добиеш милост“. (стихови за милост)

2. Псалм 69:5 „Боже, знаеш што згрешив; Не можам да ја сокријам мојата вина од тебе“. (Вината во Библијата)

3. Псалм 44:20-21 „Да го заборавивме името на нашиот Бог или да ги креневме рацете кон туѓ бог, немаше ли Бог да најде надвор, бидејќи ги знае тајните на срцето?

4. Псалм 90:8 „Ти ги постави пред Тебе нашите неправди, нашите тајни гревови во светлината на Твоето лице“.

5. Броеви 32:23 „Но, аконе го правиш тоа, ќе му грешиш на Господа; знај сигурно дека ќе бидеш казнет за твојот грев“.

Бог знае сè за тебе и секогаш те набљудува.

Исто така види: 15 важни библиски стихови за тајните гревови (страшни вистини)

6. Еремија 16:17-18 „Гледам сè што прават. Тие не можат да ги сокријат од мене работите што ги прават; нивниот грев не е скриен од моите очи. Ќе му вратам на народот Јуда двапати за секој негов грев, зашто ја направија мојата земја нечиста. Тие ја исполнија мојата земја со нивните идоли од омраза“. (Идолопоклонство во Библијата)

7. Псалм 139:1-2 „Господи, ме испитуваше и знаеш сè за мене. Знаеш кога седнувам и кога станувам. Ги знаеш моите мисли пред да ги помислам“.

8. Псалм 139:3-7 „Знаете каде одам и каде легнам. Знаеш се што правам. Господи, дури и пред да кажам збор, веќе го знаеш тоа. Ти си насекаде околу мене — напред и назад — и си ја ставил раката врз мене. Вашето знаење е неверојатно за мене; тоа е повеќе отколку што можам да разберам. Каде можам да одам да побегнам од твојот Дух? Каде да бегам од тебе?“ (Божји библиски стихови)

Потсетници

9. Лука 12:1-2 „Толку илјадници луѓе се собраа што газеа еден на друг. Исус прво им зборуваше на своите следбеници, велејќи: „Пазете се од квасецот на фарисеите, зашто тие се лицемери. Сè што е скриено ќе се покаже, и сè што е тајно ќе бидеобјавено“.

10. Евреите 4:12-13 „Божјата реч е жива и делува и е поостра од меч со две острици. Се сече докрај во нас, каде што се споени душата и духот, до центарот на нашите зглобови и коски. И ги суди мислите и чувствата во нашите срца. Ништо на целиот свет не може да биде скриено од Бога. Сè е јасно и е отворено пред него, и ние мора да му објасниме како сме живееле“.

Опасноста од неисповедан грев

11. Исаија 59:1-2 „Навистина, Господовата моќ е доволна за да ве спаси. Тој може да ве слушне кога ќе побарате помош од него. Вашето зло е она што ве одвои од вашиот Бог. Твоите гревови го тераат да се одврати од тебе, па да не те слуша“.

12. Псалм 66:18-19 „Да имав грев во моето срце, Господ немаше да слуша. Меѓутоа, Бог слушнал; ја послуша мојата молитва“.

Покајте се за скриените гревови за кои не знаете.

13. Псалм 19:12 „Како можам да ги знам сите гревови што демнат во моето срце? Исчисти ме од овие скриени грешки“.

Покајте се: одвратете се и следете го Христа.

14. 1 Јован 1:9 „Ако ги исповедаме своите гревови, тој е верен и праведен и ќе ни ги прости нашите гревовите и очисти нè од секаква неправда“. (Покајанието во Библијата)

Исто така види: 25 инспиративни библиски стихови за наставници (поучување на другите)

15.  2 Летописи 7:14 „Ако мојот народ, наречен со моето име, се понизи и се моли и го бара Моето лице и се сврти од нивните зли патишта, тогаш јасќе чуе од небото, и ќе им го простам гревот и ќе ја исцелам нивната земја“.

Бонус: Не ги негирај своите гревови. Гледајте го како што го гледа Бог.

Исаија 55:8-9 „Зашто моите мисли не се ваши мисли, ниту вашите патишта се мои патишта, вели Господ. Зашто, како што небесата се повисоки од земјата, така и моите патишта се повисоки од вашите патишта, а моите мисли од вашите мисли“.
Melvin Allen
Melvin Allen
Мелвин Ален е страстен верник во словото Божјо и посветен ученик на Библијата. Со повеќе од 10 години искуство во служба во различни министерства, Мелвин разви длабоко ценење за трансформативната моќ на Писмото во секојдневниот живот. Тој има диплома по теологија на реномиран христијански колеџ и моментално магистрира на библиски студии. Како автор и блогер, мисијата на Мелвин е да им помогне на поединците да стекнат поголемо разбирање за Светото писмо и да ги применат безвременските вистини во нивниот секојдневен живот. Кога не пишува, Мелвин ужива да поминува време со семејството, да истражува нови места и да се занимава со општествено корисна работа.