21 Vargje të rëndësishme biblike për përqendrimin te Perëndia

21 Vargje të rëndësishme biblike për përqendrimin te Perëndia
Melvin Allen

Vargjet biblike rreth përqendrimit te Perëndia

A po përqendroheni në jetën tuaj të lutjes? A është përqendrimi te Zoti një luftë për ju? A ka diçka që ju mban larg nga Zoti? A ju kujtohen kohët kur ishit në zjarr për Zotin?

A ju kujtohet ditët kur prisnit me padurim të adhuronit Zotin? A shpërqendrohesh lehtësisht në adhurim?

A po e humbisni luftën që keni pasur dikur dhe nëse po, a jeni i gatshëm të luftoni për Zotin? Nëse nuk luftoni për më shumë prej Tij, do ta humbni Atë.

Pasi të filloni të humbni praninë e Zotit, duhet të luftoni. Është koha për të bërë luftë!

Citate rreth përqendrimit te Zoti

"Ajo që të konsumon mendjen të kontrollon jetën tënde."

“Mos u përqendroni te kundërshtarët tuaj. Përqendrohuni në mundësitë e Zotit.”

"Besimi i vërtetë është t'i mbash sytë te Perëndia kur bota rreth teje po shpërbëhet." (Vargjet e Biblës për besim)

Shiko gjithashtu: 10 vargje të rëndësishme biblike për shtegun e ngushtë

"Në vend që të mendojmë se sa e vështirë është prova, ne mund të përqendrohemi në t'i kërkojmë Zotit të zgjerojë kuptueshmërinë tonë." Crystal McDowell

“Sa më shumë të përqendroheni te vetja, aq më shumë do të jeni të hutuar nga rruga e duhur. Sa më shumë ta njihni Atë dhe të komunikoni me Të, aq më shumë Shpirti do t'ju bëjë si Ai. Sa më shumë të jeni si Ai, aq më mirë do ta kuptoni mjaftueshmërinë e plotë të Tij për të gjitha vështirësitë e jetës. Dhe kjo është mënyra e vetme për të njohur kënaqësinë e vërtetë.” GjoniMacArthur

"Kur i rregullon mendimet e tua për Zotin, Zoti rregullon mendimet e tua."

“Fokusohu te Zoti, jo te problemi yt. Dëgjoni Zotin, jo pasiguritë tuaja. Mbështetuni te Zoti, jo te forca juaj.”

“Marrëdhënia ime me Zotin është fokusi im numër një. E di që nëse unë kujdesem për këtë, Zoti do të kujdeset për gjithçka tjetër.”

A po fokusoheni në adhurim?

Mund të bërtisni si luan dhe të mos i thoni një gjë Zotit. Ju mund të bërtisni dhe të luteni me guxim, por lutja juaj ende nuk do të prekë Parajsën. Shqyrtoni veten! Jeni thjesht duke hedhur fjalë apo jeni duke u fokusuar? Zoti shikon në zemër. Ka njerëz që mund të hutojnë dhe të thonë gjëra të përsëritura dhe të mos mendojnë një herë për Zotin. A përputhet zemra juaj me fjalët që dalin nga goja juaj?

A po kërkoni nga Zoti apo po i luteni Atij ndërkohë që mendja juaj është në gjëra të tjera? Ju duhet ta luftoni këtë. Kjo nuk vlen vetëm për adhurimin, por kjo vlen edhe për të gjitha aktivitetet fetare. Ne mund të shërbejmë në kishë ndërkohë që zemrat tona janë larg Zotit. Unë kam luftuar me këtë. Ndonjëherë ju duhet të uleni në lutje për një orë derisa zemra juaj të jetë në linjë me Të. Ju duhet të prisni praninë e Tij. Zoti te dua vetem ty. Zot kam nevojë për ty!

Zot më ndihmo të përqendrohem nuk mund të jetoj kështu! Ne duhet të jemi të dëshpëruar për Zotin dhe nëse nuk jemi të dëshpëruar për Të, ky është një problem. Luftoni për më shumë përqendrim tek Ai! Jo financat, jo familja,jo shërbimi, por Ai. Kupto çfarë po them. Ka një kohë që ne lutemi për këto gjëra, por adhurimi nuk ka të bëjë me bekime. Adhurimi ka të bëjë vetëm me Zotin. Gjithçka ka të bëjë me Të.

Ne duhet të arrijmë në një pikë ku nuk mund të marrim frymë derisa të jemi kaq të fokusuar tek Ai dhe prania e Tij. A do Zotin? E vetmja gjë që dëshironi në jetën tuaj, pa të cilën nuk mund të jetoni, a është Zoti? Ne duhet të mësojmë ta çmojmë Atë.

1. Mateu 15:8 "Këta njerëz më nderojnë me buzët e tyre, por zemrat e tyre janë larg meje".

2. Jeremia 29:13 "Do të më kërkoni dhe do të më gjeni kur të më kërkoni me gjithë zemër."

3. Jeremia 24:7 "Unë do t'u jap atyre një zemër që të më njohin mua, sepse unë jam Zoti; dhe ata do të jenë populli im dhe unë do të jem Perëndia i tyre, sepse ata do të kthehen tek unë me gjithë zemrën e tyre.”

4. Psalmi 19:14 Le të jenë të pëlqyera para syve të tu fjalët e gojës sime dhe meditimi i zemrës sime, o Zot, kështjella ime dhe Shëlbuesi im.

5. Gjoni 17:3 "Tani kjo është jeta e përjetshme: të njohin ty, të vetmin Perëndi të vërtetë, dhe Jezu Krishtin, që ti ke dërguar."

Kur jeni të përqendruar te Zoti, nuk do të fokusoheni në asgjë tjetër.

Shumë prej nesh luftojnë me kaq shumë gjëra dhe shumë prej nesh po rëndohen nga sprovat e jetës. Nëse do të përqendroheshit vetëm te Zoti, do të kuptonit se këto gjëra janë shumë pak në krahasim me Të. Pse mendoni se Zoti na thotë të jemi?akoma? Kur nuk jemi ende mendja jonë do të mbushet me kaq shumë zhurmë nga sprovat që na rrethojnë. Ndonjëherë duhet të vraposh dhe të jesh vetëm me Zotin dhe të jesh i qetë para Tij. Lëreni Atë të qetësojë frikën dhe shqetësimet tuaja.

Zoti është ai që thotë se është. Ai është streha jonë, ofruesi ynë, shëruesi ynë, forca jonë, etj. Kur je kaq i përqendruar te Perëndia në mes të sprovave, kjo tregon një zemër që beson te Zoti. Asgjë në Ferr nuk mund të trembë një zemër që beson te Zoti, por duhet të përqendroheni te Zoti. Ka shumë raste në jetën tuaj kur rrini ulur dhe shqetësoheni, por në vend të kësaj, pse nuk jeni duke u lutur? Unë besoj se kjo është një nga arsyet kryesore pse njerëzit luftojnë me depresionin. Ne ndalemi te gjërat negative dhe i lëmë këto mendime të ziejnë në shpirtin tonë në vend që të kërkojmë Zotin tonë. Kundërhelmi më i mirë për shqetësimin është adhurimi.

Ka shumë të krishterë që kanë vdekur për besimin e tyre. Shumë dëshmorë u dogjën në gurë. Ata vdiqën teksa i këndonin himne Zotit. Shumica e njerëzve do të bërtisnin nga dhimbja dhe do ta braktisnin Perëndinë. Merrni një moment për t'i imagjinuar ata duke u djegur, por në vend që të shqetësoheshin ata adhuruan Zotin.

6. Isaia 26:3 "Ti do ta ruash në paqe të përsosur mendjen që varet nga ti, sepse ajo ka besim te ti".

7. Psalmi 46:10 “Rri i qetë dhe dije se unë jam Perëndia! Do të jem i nderuar nga çdo komb. Unë do të jem i nderuar në të gjithë botën.”

8. Psalmi 112:7 “Ata nuk do të kenë frikëlajme të këqija; zemrat e tyre janë të palëkundura, duke pasur besim te Zoti".

9. Psalmi 57:7 “Zemra ime ka besim te ti, o Perëndi; zemra ime është e sigurt. Nuk është çudi që unë mund të këndoj lavdërimet tuaja!”

10. Psalmi 91:14-15 “Duke qenë se ai e ka përqendruar dashurinë e tij tek unë, unë do ta çliroj . Unë do ta mbroj sepse ai e di emrin tim. Kur të më thërrasë, do t'i përgjigjem. Unë do të jem me të në fatkeqësinë e tij. Unë do ta çliroj dhe do ta nderoj".

Në këtë jetë dhe veçanërisht në Amerikë ka kaq shumë gjëra që kërkojnë të të shpërqendrojnë.

Ka shpërqendrime kudo. Unë besoj se një nga arsyet që burrat nuk janë burra dhe gratë nuk po sillen si gra është për shkak të këtyre shpërqendrimeve. Çdo gjë kërkon të na ngadalësojë dhe të na mbajë të preokupuar. Kjo botë e largon zemrën tonë nga Zoti. Kjo është arsyeja pse kur shumë njerëz adhurojnë fjalët e tyre nuk përputhen me zemrën e tyre.

Jemi kaq të shqetësuar për videolojërat saqë ato marrin pjesën më të madhe të jetës sonë. Shumë janë aq të bllokuar nga telefonat e tyre sa nuk kanë kohë për të adhuruar. Gjëja e parë që njerëzit bëjnë është të zgjohen dhe shkojnë menjëherë te telefonat e tyre dhe kontrollojnë mesazhet e tyre me tekst dhe llogaritë e tyre në mediat sociale dhe nuk mendojnë për Zotin një herë. Jemi kaq të hutuar nga çdo gjë tjetër dhe harrojmë Perëndinë. Ne harrojmë atë që kemi përpara.

Jezusi tha se është e vështirë për të pasurit të hyjnë në Parajsë. Në Amerikëne jemi të pasur. Në disa vende ne jemi milionerë. Të gjitha këto drita, elektronikë dhe luks kanë për qëllim të na shpërqendrojnë. Unë mezi shikoj TV sepse e di sa e rrezikshme është. Kjo bën që dashuria ime për Zotin të ftohet, sepse mund të jetë kaq e varur. Kur jeni duke vozitur, nuk do të përqendroheni në atë që është pas jush, sepse kjo është jashtëzakonisht e rrezikshme. Në të njëjtën mënyrë është jashtëzakonisht e rrezikshme të përqendrohesh në gjërat e botës.

Do të pengoheni. Ju nuk do ta kërkoni Zotin me gjithë zemër, sepse duhet të vazhdoni të shikoni prapa. Ju inkurajoj të harroni të kaluarën, të regjistroheni në llogaritë tuaja të mediave sociale, të fikni televizorin dhe të ndaloni së bashku me ata që ju pengojnë. Nguli sytë te Krishti. Lëreni Atë t'ju udhëheqë gjithnjë e më shumë tek Ai. Ju nuk mund të bëni vullnetin e Perëndisë ndërsa jeni vazhdimisht duke parë prapa.

11. Psalmi 123:2 “Ne vazhdojmë të kërkojmë nga Zoti, Perëndia ynë, për mëshirën e tij, ashtu si shërbëtorët i mbajnë sytë te zotëria e tyre, ashtu si një skllave vëzhgon zonjën e saj për sinjalin më të vogël.”

12. Kolosianëve 3:1 "Prandaj, nëse jeni rritur me Mesian, vazhdoni të përqendroheni te gjërat që janë lart, ku Mesia është ulur në të djathtën e Perëndisë."

13. Filipianëve 3:13-14 "Jo, të dashur vëllezër dhe motra, nuk e kam arritur atë, por fokusohem në këtë gjë: të harroj të kaluarën dhe të shoh përpara për atë që ka përpara."

Mendonirreth Krishtit.

Me çfarë po mbushen mendimet tuaja? A është Krishti? Duhet të bëjmë luftë me mendimet tona. Mendja jonë i pëlqen të ndalet në gjithçka, por Zoti dhe të qëndrojnë atje. Kur mendja ime qëndron në diçka përveç Zotit për një periudhë të gjatë kohore, unë mund të lodhem. Le të lutemi për ndihmë për ta mbajtur mendjen tonë të përqendruar te Krishti.

Le të lutemi që Perëndia të na ndihmojë të vërejmë kur mendja jonë shkon drejt diçkaje tjetër. Le të luftojmë me mendimet tona. Mësova se t'i predikosh ungjillin vetes është një mënyrë e shkëlqyer për ta mbajtur mendjen te Krishti. Ndonjëherë ne duhet të gjejmë një moment për ta lavdëruar Atë dhe për ta falënderuar. Një moment adhurimi i vërtetë zgjat gjithë jetën. Ai e drejton fokusin tuaj.

Më pëlqen gjithashtu të dëgjoj muzikë adhuruese gjatë gjithë ditës. Unë dua që zemra ime të rrahë për Zotin. Unë dua ta shijoj Atë. Nëse keni vështirësi me këtë, thirrni për ndihmë. Ndihmo mendimet e mia të mbushen me ty dhe më jep këshilla për të më ndihmuar Zoti im.

14. Hebrenjve 12:1-2 "Prandaj, duke qenë se kemi një re kaq të madhe dëshmitarësh që na rrethojnë, le të lëmë mënjanë çdo barrë dhe mëkatin që na ngatërron kaq lehtë dhe le të vrapojmë me duroni garën që është para nesh, duke i hedhur sytë tek Jezusi, autori dhe përsosësi i besimit, i cili për gëzimin e vendosur përpara tij duroi kryqin, duke përçmuar turpin dhe u ul në të djathtën e fronit të Zoti.”

15.Hebrenjve 3:1 "Prandaj, vëllezër të shenjtë, partnerë në një thirrje qiellore, përqendrohuni te Jezusi, apostulli dhe kryeprifti i rrëfimit tonë."

Kur nuk jeni të përqendruar te Zoti, do të bëni gabime.

Zoti u thotë vazhdimisht njerëzve të Tij që të kujtojnë fjalët e mia sepse zemrat tona janë të vendosura për të ecur në rrugën tonë . Kur të përqendroheni te Zoti, do të përqendroheni në Fjalën e Tij.

Kur filloni të humbni fokusin, ndaloni së bërëi luftë me mëkatin, aftësia juaj dalluese do të jetë e fikur, jeni i ngadalshëm në kryerjen e vullnetit të Zotit, bëheni të paduruar, etj.

Shumë herë shohim Të krishterët fillojnë të takohen me njerëz të paperëndishëm sepse ata e largojnë fokusin e tyre te Perëndia. Satani do të përpiqet t'ju tundojë. Bëje vetëm një herë, Perëndisë nuk i intereson, Zoti po zgjat shumë, etj.

Ne duhet të jemi vigjilentë dhe të jemi të fortë në Zotin, por si mund të jemi të fortë në Zotin nëse jemi nuk përqendroheni te Zoti? Hyni në Fjalën çdo ditë dhe jini një kryerës dhe jo një dëgjues. Si mund t'i njihni udhëzimet e Perëndisë nëse nuk jeni në Fjalën e Tij?

16. Fjalët e urta 5:1-2 “Biri im, qëndro i fokusuar; dëgjoni mençurinë që kam fituar; Kushtojini vëmendje asaj që kam mësuar për jetën, në mënyrë që të jeni në gjendje të bëni gjykime të arsyeshme dhe të flisni me njohuri."

17. Fjalët e urta 4:25-27 “Sytë e tu le të shikojnë drejt e përpara dhe vështrimi yt le të jetë i fiksuar drejt para teje. Shiko shtegun e këmbëve të tua dhe të gjitha rrugët e tua do të vendosen. Mos iu drejtonidjathtas as majtas; Ktheje këmbën nga e keqja.”

18. 1 Pjetrit 5:8 “Qëndroni vigjilentë! Kujdes nga armiku juaj i madh, djalli. Ai sillet përreth si një luan vrumbullues, duke kërkuar dikë që të gllabërojë.”

19. Psalmi 119:6 "Atëherë nuk do të turpërohem, sepse sytë e mi janë të ngulur në të gjitha urdhërimet e tua".

Mos u dorëzo!

Mos u beso rrethanave të tua. Në jetën time pashë sesi Perëndia përdori dhimbjen për të lavdëruar emrin e Tij dhe për t'iu përgjigjur lutjeve të tjera. Vetëm besoni tek Ai. Ai nuk do t'ju braktisë. Kurrë! Qëndroni të qetë dhe prisni tek Ai. Zoti është gjithmonë besnik. Përqendrohuni përsëri tek Ai.

20. Jona 2:7 “Kur më humbi çdo shpresë, i ktheva mendimet e mia edhe një herë te Zoti . Dhe lutja ime e sinqertë shkoi te ju në tempullin tuaj të shenjtë.”

21. Filipianëve 4:13 "Unë mund të bëj gjithçka me anë të atij që më forcon". (Vargjet biblike të forcës frymëzuese)

Shiko gjithashtu: 15 vargje të rëndësishme biblike rreth mëkateve sekrete (të vërteta të frikshme)

Lutuni për më shumë përqendrim te Zoti. Ju inkurajoj gjithashtu që të ndërmerrni hapa shtesë për t'ju ndihmuar të përqendroheni, të tilla si të hani shëndetshëm, të flini më shumë dhe të përmbaheni nga alkooli. Ndonjëherë nevojitet agjërimi. Ne e urrejmë mendimin e agjërimit, por agjërimi ka qenë një bekim i tillë në jetën time.

Vajtja e mishit nga uria e drejton fokusin tuaj. Disa njerëz nuk e njohin Zotin, ndaj mos e neglizhoni kurrë Atë. Çmoje Atë. Vlerësoni çdo moment sepse çdo sekondë në praninë e Tij është një bekim.
Melvin Allen
Melvin Allen
Melvin Allen është një besimtar i pasionuar i fjalës së Zotit dhe një student i përkushtuar i Biblës. Me mbi 10 vjet përvojë në shërbime të ndryshme, Melvin ka zhvilluar një vlerësim të thellë për fuqinë transformuese të Shkrimit në jetën e përditshme. Ai ka një diplomë Bachelor në Teologji nga një kolegj i njohur i krishterë dhe aktualisht është duke ndjekur një diplomë master në studimet biblike. Si autor dhe bloger, misioni i Melvin është të ndihmojë individët të fitojnë një kuptim më të madh të Shkrimeve dhe të zbatojnë të vërtetat e përjetshme në jetën e tyre të përditshme. Kur nuk shkruan, Melvinit i pëlqen të kalojë kohë me familjen e tij, të eksplorojë vende të reja dhe të angazhohet në shërbimin e komunitetit.