25 vargjet kryesore të Biblës rreth tradhtisë dhe lëndimit (humbja e besimit)

25 vargjet kryesore të Biblës rreth tradhtisë dhe lëndimit (humbja e besimit)
Melvin Allen

Çfarë thotë Bibla për tradhtinë?

Të tradhëtohesh nga një mik ose një anëtar i familjes është një nga ndjenjat më të këqija ndonjëherë. Ndonjëherë dhimbja emocionale është shumë më e keqe se ajo e dhimbjes fizike. Pyetja është, si ta përballojmë tradhtinë? Gjëja e parë që mishi ynë dëshiron të bëjë është të hakmerret. Nëse jo fizikisht, atëherë në mendjet tona.

Duhet të jemi të qetë . Ne duhet ta heqim mendjen nga situata dhe të përqendrohemi te Krishti.

Nëse vazhdojmë të mendojmë për situatën, atëherë ajo vetëm do të krijojë zemërim.

Shiko gjithashtu: 15 vargje epike të Biblës për të qenë vetvetja (të vërtetë me veten)

Ne duhet t'ia japim të gjitha problemet tona Zotit. Ai do të qetësojë stuhinë brenda nesh. Ne duhet të ndjekim shembullin e Krishtit, i cili gjithashtu u tradhtua. Shikoni sa shumë na fali Zoti.

Le t'i falim të tjerët. Ne duhet të mbështetemi te Shpirti. Ne duhet t'i kërkojmë Shpirtit të na ndihmojë t'i duam armiqtë tanë dhe të largojmë çdo hidhërim dhe zemërim që fshihet në zemrat tona.

Kuptoni se të gjitha gjërat e vështira me të cilat përballemi në jetë, Perëndia do t'i përdorë për qëllimin e Tij të madh. Ashtu siç tha Jozefi: "Ti e kishe menduar të keqen kundër meje, por Perëndia e kishte menduar për të mirë."

Kur e vendosni mendjen te Krishti, ka një paqe të mahnitshme dhe ndjenjë dashurie që Ai do të sigurojë. Shkoni të gjeni një vend të qetë. Thirrni Zotit. Lëreni Zotin të ndihmojë dhimbjen dhe dhembjen tuaj. Lutuni për tradhtarin tuaj ashtu si Krishti u lut për armiqtë e Tij.

Citate të krishtera për tradhtinë

“Gjëja më e trishtueshme në lidhje me tradhtinë është senuk vjen kurrë nga armiqtë e tu.”

“Falja nuk e justifikon sjelljen e tyre. Falja e pengon sjelljen e tyre që të të shkatërrojë zemrën.”

"Të jesh i krishterë do të thotë të falësh të pafalshmen sepse Zoti ka falur të pafalshmen në ty."

"Një shkallë shumë e vogël tradhtie është e mjaftueshme për të shkaktuar vdekjen e besimit."

“Jeta do të të tradhtojë; Zoti nuk do ta bëjë kurrë.”

Tradhtia e miqve Vargjet e Biblës

1. Psalmi 41:9 Edhe miku im më i ngushtë të cilit i besoja, ai që hante bukën time, ka ngritur thembrën kundër meje .

2. Psalmi 55:12-14 Sepse nuk është një armik që më fyen—mund ta kisha përballuar këtë—as nuk është dikush që më urren dhe që tani ngrihet kundër meje—mund të isha fshehur nga ai - por je ti - një njeri të cilin e trajtova si të barabartë - i besuari im personal, miku im i ngushtë! Kishim shoqëri të mirë së bashku; dhe madje kemi ecur së bashku në shtëpinë e Zotit!

3. Jobi 19:19 Miqtë e mi të ngushtë më urrejnë. Ata që kam dashur janë kthyer kundër meje.

4. Jobi 19:13-14 Të afërmit e mi qëndrojnë larg dhe miqtë e mi janë kthyer kundër meje. Familja ime është zhdukur dhe miqtë e mi të ngushtë më kanë harruar.

5. Fjalët e urta 25:9-10 Në vend të kësaj, merre çështjen me fqinjin tënd dhe mos e tradhto besimin e dikujt tjetër. Përndryshe, kushdo që dëgjon do t'ju bëjë të turpëroheni dhe reputacioni juaj i keq nuk do t'ju lërë kurrë.

Duhet t'i bërtasimZoti në ndihmë me ndjenjat e tradhtisë

6. Psalmi 27:10 Edhe sikur babai dhe nëna ime të më braktisin, Zoti kujdeset për mua.

7. Psalmi 55:16–17 I bëj thirrje Perëndisë dhe Zoti do të më çlirojë. Mëngjes, mesditë dhe natë, mendova për këto gjëra dhe bërtita në ankthin tim, dhe ai dëgjoi zërin tim.

8.Eksodi 14:14 Zoti do të luftojë për ju, dhe ju duhet vetëm të heshtni.

Jezusi u tradhtua

Jezusi e di se si ndihet kur të tradhtojnë. Ai u tradhtua dy herë.

Pjetri e tradhtoi Jezusin

9. Luka 22:56-61 Një shërbëtore e pa atë të ulur pranë zjarrit, e nguli sytë dhe tha , "Edhe ky njeri ishte me të." Por ai e mohoi, "Unë nuk e njoh atë, grua!" u përgjigj ai. Pak më vonë, një burrë e shikoi dhe i tha: "Edhe ti je një prej tyre". Por Pjetri tha: "Zotëri, nuk jam!" Rreth një orë më vonë, një burrë tjetër pohoi prerazi: "Ky njeri ishte me siguri me të, sepse është Galileas!" Por Pjetri tha: "Zotëri, nuk e di për çfarë po flisni!" Pikërisht në atë moment, ndërsa ai ende po fliste, këndoi një gjel. Pastaj Zoti u kthye dhe shikoi drejt Pjetrit. Dhe Pjetrit iu kujtua fjala e Zotit dhe si i kishte thënë: "Para se të këndojë gjeli sot, do të më mohosh tri herë".

Juda e tradhtoi Judën

10. Mateu 26:48-50 Tradhtari, Juda , u kishte dhënë atyre një sinjal të paracaktuar: “Do të dini cilin të arrestonikur e përshëndes me një puthje.” Kështu Juda erdhi drejt e te Jezusi. "Përshëndetje, Rabin!" - thirri ai dhe i dha puthjen. Jezusi tha: "Miku im, vazhdo dhe bëj atë për të cilën ke ardhur." Pastaj të tjerët e kapën Jezusin dhe e arrestuan.

Zoti përdor tradhtinë

Mos e humb kot vuajtjet e tua. Shfrytëzojeni tradhtinë tuaj për të marrë pjesë në vuajtjet e Krishtit.

11. 2 Korintasve 1:5 Sepse, ashtu si ne marrim pjesë me bollëk në vuajtjet e Krishtit, po ashtu edhe ngushëllimi ynë tepron nëpërmjet Krishtit.

12. 1 Pjetrit 4:13 Por gëzohuni, sepse jeni pjesëmarrës në vuajtjet e Krishtit; që, kur të zbulohet lavdia e tij, edhe ju të gëzoheni me një gëzim të jashtëzakonshëm.

Përdorni tradhtinë tuaj si një mundësi për t'u bërë më shumë si Krishti dhe për t'u rritur si i krishterë.

13. 1 Pjetrit 2:23 Ai nuk u hakmor kur u fye , as të kërcënojë me hakmarrje kur vuajti . Ai e la çështjen e tij në duart e Zotit, i cili gjithmonë gjykon me drejtësi. (Hakmarrja në Bibël)

Shiko gjithashtu: Lumturia kundër gëzimit: 10 dallime të mëdha (Bibla dhe përkufizime)

14. Hebrenjve 12:3 Sepse kini parasysh Atë që duroi një armiqësi të tillë nga mëkatarët kundër vetvetes, që të mos lodheni dhe të mos humbisni zemrën.

Ka gjithmonë një bekim në çdo sprovë. Gjeni bekimin.

15. Mateu 5:10-12 “Sa të bekuar janë ata që përndiqen për hir të drejtësisë, sepse atyre u përket mbretëria nga qiejt! “Sa të bekuar jeni sa herë që njerëzit ju fyejnë, ju përndjekin dhe thonë gjithfarëshgjëra të këqija kundër jush për shkak të meje! Gëzohuni dhe gëzohuni jashtëzakonisht, sepse shpërblimi juaj në parajsë është i madh! Kështu i persekutuan profetët që erdhën para jush.”

Mos gjeni një mënyrë për t'u hakmarrë, por në vend të kësaj fali të tjerët ashtu siç ju fali Zoti.

16. Romakëve 12:14-19 Bekoni ata që persekutojnë ju. Vazhdoni t'i bekoni dhe mos i mallkoni kurrë. Gëzohuni me ata që gëzohen. Qaj me ata që qajnë. Jetoni në harmoni me njëri-tjetrin. Mos u trego mendjemadh, por shoqërohet me njerëz të përulur. Mos mendoni se jeni më i mençur se sa jeni në të vërtetë. Mos ia ktheni askujt të keqen me të keqe, por përqendroni mendimet tuaja në atë që është e drejtë në sytë e të gjithë njerëzve. Nëse është e mundur, për aq sa varet nga ju, jetoni në paqe me të gjithë njerëzit. Mos u hakmerrni miq të dashur, por lini vend zemërimit të Zotit. Sepse është shkruar: “Hakmarrja më përket mua. Unë do t'i kthej ato, thotë Zoti".

17. Mateu 6:14-15 Sepse, nëse ju ua falni të tjerëve gabimet e tyre, edhe Ati juaj qiellor do t'jua falë juve, por nëse ju nuk ua falni të tjerëve gabimet e tyre, as Ati juaj nuk do t'jua falë gabimet tuaja.

Si mund ta kapërcej dhimbjen e tradhtisë?

E di që është e vështirë vetë, por duhet të besojmë në forcën e Perëndisë për të ndihmuar.

18. Filipianëve 4:13 Unë jam në gjendje të bëj gjithçka me anë të Atij që më forcon.

19. Mateu 19:26 PorJezusi i pa dhe u tha atyre: Për njerëzit kjo është e pamundur; por me Perëndinë çdo gjë është e mundur.

Mos u ndalni në të që do të krijojë vetëm hidhërim dhe urrejtje. Mbajini sytë te Krishti.

20. Hebrenjve 12:15 Sigurohuni që askush të mos i mungojë hirit të Perëndisë dhe të mos mbijë rrënjë hidhërimi, duke shkaktuar telashe dhe duke ndotur shumë veta .

21. Isaia 26:3 Do t'i ruash në paqe të përsosur ata që kanë mendje të palëkundur, sepse kanë besim te ti.

Ne duhet të mbështetemi te Fryma dhe t'i lutemi Shpirtit.

22. Romakëve 8:26 Në të njëjtën mënyrë, Fryma na ndihmon në dobësinë tonë. Ne nuk e dimë se për çfarë duhet të lutemi, por vetë Fryma ndërmjetëson për ne përmes rënkimeve pa fjalë.

Përballja me tradhtinë

Harroje të kaluarën, vazhdo dhe vazhdo në vullnetin e Perëndisë.

23. Filipianëve 3:13-14 Vëllezër, Unë nuk e konsideroj veten se e kam kapur; por këtë gjë që bëj, duke harruar ato që janë prapa dhe duke u shtrirë te ato që janë përpara, ngutem drejt shenjës për çmimin e thirrjes së lartë të Perëndisë në Krishtin Jezus.

Përkujtim

24. Mateu 24:9-10 Atëherë do të dorëzoheni për t'u përndjekur dhe vrarë dhe do të urreheni nga të gjitha kombet, sepse prej meje. Në atë kohë shumë do të largohen nga besimi dhe do të tradhtojnë dhe urrejnë njëri-tjetrin.

Shembuj të tradhtisë nëBibla

25. Gjyqtarët 16:18-19 Kur Delila e kuptoi se i kishte treguar gjithçka, dërgoi të thërrasin zyrtarët filistinë dhe u tha atyre: "Nxitoni dhe ejani këtu menjëherë, sepse ai më ka thënë gjithçka.” Atëherë zyrtarët filistine shkuan tek ajo dhe sollën me vete paratë e tyre. Kështu ajo e joshi atë të binte në gjumë në prehërin e saj, thirri një burrë që t'i rruante shtatë tufat e flokëve nga koka e tij dhe kështu filloi ta poshtërojë. Pastaj forca e tij e braktisi.

Sauli e tradhtoi Davidin

1 Samuel 18:9-11 Kështu që nga ajo kohë Sauli e mbajti Davidin me xhelozi. Të nesërmen një frymë torturuese nga Perëndia e pushtoi Saulin dhe ai filloi të tërbohej në shtëpinë e tij si një i çmendur. Davidi i binte harpës, si çdo ditë. Por Sauli kishte një shtizë në dorë dhe papritmas e hodhi mbi Davidin, duke dashur ta fiksonte në mur. Por Davidi i shpëtoi dy herë.
Melvin Allen
Melvin Allen
Melvin Allen është një besimtar i pasionuar i fjalës së Zotit dhe një student i përkushtuar i Biblës. Me mbi 10 vjet përvojë në shërbime të ndryshme, Melvin ka zhvilluar një vlerësim të thellë për fuqinë transformuese të Shkrimit në jetën e përditshme. Ai ka një diplomë Bachelor në Teologji nga një kolegj i njohur i krishterë dhe aktualisht është duke ndjekur një diplomë master në studimet biblike. Si autor dhe bloger, misioni i Melvin është të ndihmojë individët të fitojnë një kuptim më të madh të Shkrimeve dhe të zbatojnë të vërtetat e përjetshme në jetën e tyre të përditshme. Kur nuk shkruan, Melvinit i pëlqen të kalojë kohë me familjen e tij, të eksplorojë vende të reja dhe të angazhohet në shërbimin e komunitetit.